Nederland - 28 februari 2020 - Aandelen

Zelfs marihuana ‘bulls’ zouden Aurora Cannabis mijden

door STIJN

Hoe zit het met het marihuanabedrijf Aurora Cannabis? Het aandeel noteert onder de 2 dollar en lijkt wel een koopje. Toch zouden zelfs beleggers die ‘bullish’ zijn over de marihuana industrie niet geneigd zijn aandelen van het bedrijf te kopen. De bedrijfsresultaten zijn teleurstellend en er zijn vele andere aandelen die veel aantrekkelijker zijn dan die van Aurora Cannabis.

De marihuana industrie heeft het in 2019 moeilijk gehad maar ook dit jaar ziet het er niet beter uit voor marihuanabedrijven. Het probleem is dat deze industrie nog vrij nieuw is en te maken heeft met groeipijnen. De problemen op korte termijn zijn zeker aanwezig en dat verstoort het sentiment omtrent marihuana-aandelen. Beleggers moeten echter kijken op lange termijn.

Sommige analisten zijn wel positief en verwachten dat marihuana-aandelen de komende tien jaar de grote winnaar zullen zijn op de financiële markten. Dat geldt natuurlijk niet voor alle marihuana-aandelen. Zelfs de ‘bulls’ zijn bijvoorbeeld niet bepaald positief over Aurora Cannabis.

Het is net in deze tijden, waarin het moeilijk gaat, dat bedrijven hun ware aard of status tonen. Zoals beursgoeroe Warren Buffet ooit zei: “Only when the tide goes out do you discover who’s been swimming naked.” Met andere woorden, er zijn veel marihuana-aandelen die beter zwemgerief hebben dan Aurora Cannabis en dus aantrekkelijker zijn om in portefeuille te hebben.

Kwartaalrapport

Als investeerder kan je moeilijk een bedrijf beoordelen op basis van één kwartaal. Maar het verschil tussen het rapport van Canopy Growth en Aurora Cannabis maakt veel duidelijk. De omzet van Canopy Growth steeg met 13 procent terwijl die van Aurora met 10 procent daalde.

En dat zijn geen goede cijfers, zeker niet als je weet dat Aurora Cannabis is overgeschakeld naar recreatieve marihuana van hogere kwaliteit. Zelfs de verkoop van medicinale marihuana is achteruitgegaan. Na bekendmaking van de slechte cijfers is het aandeel een week lang gedumpt geweest. De verliezen liepen op tot 27 procent gespreid over de hele week.

Bronnen: Investor Place

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel