Nederland - 4 december 2018 - Beursbrink

Nieuwe Luxemburgse regering bekijkt legalisering marihuana

door STIJN

Een verrassende wending voor de Europese marihuana industrie. De nieuwe regering van Luxemburg heeft mogelijks plannen om marihuana volledig te legaliseren. Dat zou dan het eerste EU-land zijn waar marihuana zowel voor medicinaal als recreatief gebruik gelegaliseerd wordt.

Woensdag 5 december zal de nieuwe Luxemburgse regering de coalitieonderhandelingen afsluiten en kunnen ze vanaf dat moment het land regeren. In één van de akkoord wordt er gesproken over de legalisering van marihuana, zowel voor medicinaal als recreatief gebruik.

De regering zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit drie partijen, de Democratische Partij, de Socialistische Arbeiderspartij en déi gréng (Groen). Als alle partijen akkoord gaan met de hervorming van het drugbeleid, dan is de kans bijzonder groot dat marihuana effectief als legaal wordt bestempeld.

Medicinaal en recreatief

Marihuana voor medicinaal gebruik zal geen probleem vormen gezien de vele voordelen van het groene spul. Op dit moment loopt er al een testfase waarin patiënten met een voorschrift marihuana kunnen gebruiken. Het Europese draagvlak is hiervoor trouwens reeds aanwezig.

De bedoeling is dat de fiscale opbrengsten van de legalisering prioritair geïnvesteerd worden in preventie en sensibilisering om verslavingen tegen te gaan.

Marihuana voor recreatief gebruik ligt namelijk iets moeilijker maar ligt zeker op tafel om te bespreken. De nieuwe regering wil de belastinginkomsten op de eerste plaats gebruiken voor preventie en sensibilisering om verslavingen tegen te gaan. Indien men dit goedkeurt, wordt Luxemburg het allereerst EU-land dat marihuana voor recreatief gebruik volledig legaliseert.

Daarmee treedt het in de voetsporen van Canada en Uruguay. Dat gaat ongetwijfeld gevolgen hebben voor omringende landen en zou zelfs drugtoerisme aanwakkeren waardoor toeristen minder geneigd zullen zijn om naar Nederland af te zakken en eerder Luxemburg verkiezen.

Bronnen: Newsmonkey

Foto: Quote Catalog Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.