Azie - 26 september 2019 - Azië

Analist: Trump kan met India China deels vervangen

door RAJA SPEET

De Indiase economie is niet zo groot als die van China. Toch kan India een strategische partner zijn voor de Verenigde Staten, wanneer de handelsoorlog verder duurt. Dat gelooft Rodger Baker, senior analist bij Stratfor.

Onlangs stelde een econoom van de DBS Group, een grote bank uit Singapore, hetzelfde. De Amerikaanse analist Baker benadrukt dit nog eens. Al vaak is gezegd dat landen als Vietnam, Indonesië en andere landen in Zuidoost-Azië kunnen profiteren van het handelsconflict. Volgens Baker hoort India ook in dit rijtje thuis.

India is een heel groot land, met een robuuste economie en veel potentieel. Het kan China niet volledig vervangen, maar het kan zeker een strategische partner voor de Verenigde Staten zijn.

Nieuwe handelsdeal

Het geloof van Baker komt niet uit de lucht vallen. Zo ontmoetten de Indiase premier Narendra Modi en president Donald Trump elkaar zondag. De twee leiders kwamen bij een om een nieuwe handelsdeal te forceren. Volgens Reuters hopen beide heren deze nog klaar te krijgen tijdens de United Nations General Assembly, die momenteel in New York plaatsvindt.

Volgens Baker zijn de Amerikanen al langer geïnteresseerd om een deal met India te sluiten. Omdat het veel positieve gevolgen voor de Amerikaanse economie zou kunnen hebben.

Vorige zomer nog tarieven

Het is overigens niet alleen maar koek en ei tussen de Verenigde Staten en India. Deze zomer bestookte beide landen elkaar namelijk ook met tarieven. Trump verbrak een handelsdeal, waarna Modi direct tarieven invoerde op 28 Amerikaanse producten, wat Trump onacceptabel noemde.

Het kreeg alleen niet veel media-aandacht, omdat Trump het op hetzelfde moment flink aan de stok had met China.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.