Azie - 20 september 2019 - Azië

India heeft baat bij de handelsoorlog en vooral deze 3 sectoren

door RAJA SPEET

India kan van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China profiteren. Aldus Radhika Rao, econoom bij DBS Group. Maar dan moet het land wel enkele hervormingen doorvoeren, om het voor bedrijven makkelijker te maken.

Volgens de econoom zorgen de handelsspanningen ervoor dat verschillende bedrijven China verlaten. Als winnaars hiervan worden vaak landen Zuidoost-Aziatische landen als Vietnam aangeduid. India zou zich ook in het rijtje van winnaars kunnen scharen.

India zou zijn export kunnen vergroten in het midden van het handelsconflict. Met name in de sectoren waarvoor de VS China tarieven heeft opgelegd.

Deze 3 sectoren kunnen het meest profiteren

De sectoren die het meeste kunnen profiteren zijn volgens Rao de pharmaceutische, chemische en de technische. Dat komt omdat India al zeer concurrerend is in deze industrieën wereldwijd.

Neem bijvoorbeeld de export van medicijnen. Volgens een rapport uit juli 2019 van de India Brand Equity Foundation (IBEF) komen de helft van de wereldwijde vaccins uit India en levert India een kwart van de medicijnen in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is het land de twaalfde grootste producent van machinerij in 2017, volgens een ander rapport van het IBEF.

Een andere econoom, Rajiv Biswas van IHS Markit, zei ook dat India zijn voordeel kan halen uit het handelsconflict tussen de twee grootmachten.

India zou in staat kunnen zijn om te profiteren van deze trend op de middellange termijn. Omdat wereldwijde fabrikanten zich steeds meer focussen op de snelgroeiende Indiase consumentenmarkt.

Wel zijn hervormingen nodig

Toch zal een verschuiving van producenten uit China naar India niet zomaar gaan. Het land met ongeveer 1,3 miljard inwoners moet, om optimaal te profeteren van nieuwe producenten, enkele hervormingen doorvoeren. Althans dat stelt Kunal Kundu, econoom bij Societe Generale.

Volgens de econoom moet India zich vooral richten op regels om land te gebruiken. Ook zou de arbeidswetgeving om de schop moeten, evenals infrastructuur.

Direct een alert ontvangen, zodra wij een nieuwe Indiase kooptip publiceren? Abonneer je dan vandaag nog.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

Reageer op dit artikel