Nederland - 14 juni 2019 - Azië

India groeit met 10% per jaar, als er aan deze voorwaarde wordt voldaan

door RAJA SPEET

In de Indiase economie liggen grote kansen. Zo zou India in staat moeten zijn om met 10 procent per jaar te groeien. Alleen dan moet er wel flink worden geïnvesteerd in het land. Dat stelt een rapport van de Confederation of Indian Industy (CII).

De CCI is een federatie in India die opkomt voor de belangen van bedrijven. Er zitten zo’n 9.000 leden bij de organisatie. Volgens het rapport van het CII zou er in de komende jaren een investering van 6,6 biljoen dollar nodig zijn, wil India een economische groei van 10 procent per jaar halen.

Of India de investering van 6,6 biljoen dollar zal halen is nog maar de vraag. Het is een fors bedrag en in de afgelopen vijf jaar werd er ‘slechts’ 3,3 biljoen dollar geïnvesteerd in het land.

Volgens het rapport van het CII moet er vooral in in de dienstensector worden geïnvesteerd:

Van de totale investering moet het grootste deel van 60 procent in de dienstensector terechtkomen, gevolgd door de industrie met 37 procent en 3 procent in de landbouw.

Publieke sector moet de infrastructuur aanpakken

De private sector in India staat er op dat een groot gedeelte van de investering van de overheid moet komen. De overheid zou volgens het CII vooral projecten in de infrastructuur moeten stimuleren. Er zou zo’n 1,3 biljoen dollar nodig zijn in de komende vijf jaar. Het CII zei:

In het huidige milieu wordt er te weinig geïnvesteerd. De publieke sector moet door blijven gaan met het meer uitgeven aan infrastructuur dan de private sector. Op zijn minst moet 55 procent van de investeringen in infrastructuur komen uit de publieke sector.

Het CII heeft ook opgesteld waarin er geïnvesteerd moet worden. 26,9 procent van de 6,6 biljoen dollar moet naar energie gaan, 16,9 procent naar telecom en 16,4 procent naar wegen en bruggen.

Bron: Business Insider India

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel