Nederland - 12 februari 2021 - Beursbrink

Marihuana-aandelen in het vizier van wallstreetbets

door STIJN

De focus van de Reddit-beleggers lijkt te zijn geshift van GameStop en AMC naar marihuana-aandelen. Er is een trend zichtbaar in deze sector. Vooral Tilray, Aphria en SNDL lijken er in trek te zijn. Na een forse stijging van enkele dagen, lijkt het momentum echter alweer voorbij te zijn. Analisten waarschuwen voor deze schommelingen omdat ze niet fundamenteel zijn.

Hoogdagen voor marihuana-aandelen. Nu ja, ze lijken echter al voorbij te zijn. De particuliere beleggers van het Reddit-forum wallstreetbets hadden hun focus verlegd van GameStop en AMC naar de marihuanasector. Deze aandelen zitten al sinds de verkiezing van Biden in de lift, maar sinds begin februari zit er een ‘turbo’ op. Dat komt door een grote koopgolf van de Reddit-beleggers.

Vooral aandelen van Tilray en Aphria vallen in de smaak bij dit publiek. Op het forum van wallstreetbets zou er sprake zijn van een ‘merger’ tussen beide bedrijven, vandaar de grote stijging van beide aandelen. Dat ‘weed stocks’ in de smaak vallen bij WSB is meteen duidelijk aan de eerste posts op het forum. Maar kent dit een einde zoals GameStop?

Volatiliteit

Analisten waarschuwen dat de prijsschommelingen van de afgelopen dagen niet gebaseerd zijn op fundamentele zaken. Daarmee bedoelen ze niet dat de stijgende trend van de afgelopen maanden niet terecht is, ze hebben het enkel over de stijging die wordt veroorzaakt door Reddit.

Sinds donderdag zitten marihuana-aandelen in het slop. Grote ETF’s zoals MJ, CNBS en THCX verloren veel van hun waarde, respectievelijk 24,60 procent, 18,80 procent en 22,91 procent. Iets wat je niet snel ziet gebeuren bij ETF’s. Hoe de situatie zal evolueren, valt uiteraard nog af te wachten.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.