Nederland - 1 maart 2021 - Aandelen

Steeds meer legalisering marihuana in de USA

door STIJN

De legalisering van recreatieve marihuana in de USA wint aan terrein. Beleidsmakers in de staat Virginia zijn vorige week overeengekomen om marihuana voor recreatief gebruik te legaliseren. Dit is nu al de 16e staat in de USA en de eerste staat in het Zuiden. Dit zorgt ervoor dat andere staten wellicht sneller geneigd zullen zijn hetzelfde te gaan doen.

De marihuanamarkt mag een gat in de lucht springen. De Verenigde Staten van Amerika hebben er opnieuw een staat bij waar recreatieve marihuana legaal is. In Virginia hebben beleidsmakers een akkoord bereikt waardoor recreatieve marihuana voor personen ouder dan 21 jaar legaal is.

Het enige ‘minpunt’ is dat deze wet pas zal ingaan vanaf het jaar 2024. De wet zal ook toelaten dat volwassen personen in het bezit mogen zijn van maximum 28 gram. Het Huis keurde de legalisatiemaatregel goed met 48-43, terwijl de Senaat het goedkeurde met 20-19. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd zonder een enkele Republikeinse stem in beide kamers.

The House and Senate took a strong step in legalizing the sale and possession of Marijuana here in the Commonwealth. This legislation will make our criminal justice system fairer and help end the targeting of black and brown communities over the possession of cannabis.

Federale legalisering?

Eileen Filler-Corn, voorzitter van het Democratische partij in Virginia, noemt het een grote stap vooruit in de juiste richting. Ook de marihuanasector is tevreden met de beslissing en hoopt dat de rest van de USA snel zal volgen. Het meest ideale scenario is uiteraard dat marihuana op federaal niveau wordt gelegaliseerd. Iets dat mogelijk zou moeten zijn met Biden in het Witte Huis.

De futures van verschillende marihuana-ETFs noteren alleszins donkergroen. Dat heeft te maken met enerzijds de positieve ontwikkelingen in Virginia maar ook omwille van het beurssentiment dat een duwtje in de rug heeft gekregen dankzij dalende rentes op staatsobligaties.

Bronnen: NPR

Foto: Pixy

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.