Nederland - 11 februari 2019 - Beursbrink

Kan Canopy Growth groter worden dan Constellation Brands?

door STIJN

Een interessante vraag, vooral voor aandeelhouders van het Canadese Canopy Growth. Maar ook gewoon interessant voor de gehele marihuana industrie. Kan een marihuana bedrijf groter worden dan één van de grootste brouwers ter wereld? Canopy CEO Bruce Linton denkt alvast van wel.

Een zeer ambitieus plan, de CEO van Canopy Growth heeft onlangs gezegd dat ze van plan zijn om groter en succesvoller te worden dan hun partner Constellation Brands. Ze hebben echter een lange weg af te leggen, hun partner draaide vorig jaar een omzet van 6 miljard dollar. Canopy Growth wist vorig jaar ‘amper’ één procent van dat bedrag omzet te draaien, maar Linton heeft er vertrouwen in.

Is dit van de pot gerukt of is het daadwerkelijk mogelijk voor Canopy Growth? Het zou in principe kunnen, maar dan gaan ze hun activiteiten wel moeten uitbreiden buiten de landsgrenzen. De Canadese marihuana markt wordt geschat op 11 miljard dollar tegen 2034, te klein voor Canopy om een omzetcijfer van 6 miljard of hoger te halen, vooral omdat Constellation Brands de komende jaren ook gaat groeien natuurlijk. Tegen dan draait het bedrijf wellicht een omzet van $ 25 miljard.

Globale strategie

Om het mogelijk te maken, moet het bedrijf zich focussen op de globale marihuana markt en een marktaandeel scoren van gemiddeld 10 procent. Men verwacht dat de globale markt tegen 2034 een totale waarde zal hebben van om en beide 230 miljard dollar, dus zo gek is die Linton nog niet.

De kans bestaat dus wel degelijk dat Canopy Growth ooit groter wordt dan Constellation Brands maar we moeten ook realistisch blijven. Die kans is klein maar het toont wel aan dat Bruce Linton grootse plannen heeft voor zijn bedrijf, iets wat beleggers en investeerders ongetwijfeld graag horen.

Bronnen: Fox Business

Foto: MaxPixel

Bieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel