Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 18 november 2018 - Beursbrink

Canopy Growth investeert 115 miljoen dollar in Europa

door STIJN

Canopy Growth, één van ’s werelds grootste cannabisbedrijven, is van plan om 115 miljoen dollar te investeren in Europa. Hun voornaamste doel is om de productiecapaciteiten voor medicinale marihuana uit te breiden de komende twee jaar. Ze gaan twee nieuwe productiehallen neerpoten.

Canopy Growth, één van Canada’s meest prominenten marihuanaproducenten, ziet het groots. Ze opereren niet enkel in Canada maar hebben hun pijlen ook op Europa gericht. De marihuanaproducent zou naar verluidt maar liefst 115 miljoen dollar willen investeren in twee nieuwe productiefaciliteiten om honderden kilo’s marihuana te kweken voor medicinaal gebruik.

De Europese Unie is naar hun mening zeer toegankelijk op vlak van medicinale marihuana. Canopy Growth ziet ontzettend veel gelijkenissen met de manier waarop Canada het hele gebeuren aanpakt. Het is voor hun dan ook ‘bekend’ terrein zonder teveel verrassingen.

Expansie

Canadese cannabiskwekers voelen het kriebelen om verder te gaan dan hun thuisland. Landen zoals het VK beginnen wettelijke beperkingen te versoepelen en sommige leidinggevenden in de industrie voorspellen dat de Europese markt de komende jaren miljarden dollars waard zou kunnen zijn.

Canopy zal zijn nieuwe groeifaciliteiten in Italië, Griekenland of Spanje bouwen, zei managing director Pierre Debs. Het wordt alvast een regio die de nodige zonneschijn biedt voor de planten.

Het bedrijf heeft al een partnerschap met het in Madrid gevestigde Alcaliber SA, waarmee het medicinale plantenbedrijf toestemming heeft gekregen om de stammen en zaden van Canopy voor de groei van marihuana te gebruiken. Het Canadese bedrijf kan ook in Duitsland een extra verwerkingsfaciliteit opstarten om extracten en gelcapsules te maken.

Tegen 2020 zal de nieuwe infrastructuur Canopy in staat stellen elk kwartaal tonnen cannabis te produceren, en uitbreiding daarna is ‘onbeperkt’ vanwege de beschikbaarheid van land. Het bedrijf is bijna klaar met een kas in Denemarken die tegen het einde van volgend jaar 200 kilo per week zal produceren. Eén van de geplande faciliteiten zal nog groter zijn dan deze, dat belooft.

Bronnen: Bloomberg

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel