USA - 31 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een vlakke opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd onveranderd.

Op de laatste handelsdag van de maand stevent Wall Street af op een relatief solide meimaand, terwijl woensdag op voorhand vooralsnog een redelijk richtingloze opening tegemoet gaat.

Dinsdag beleefde Wall Street de eerste handelsdag van de week waarop per saldo weinig actie werd gesignaleerd.

Vandaag is er aandacht voor de inkoopmanagersindex van de regio Chicago over mei en de bestaande woningverkopen in dezelfde maand. Beide cijfers worden na de opening in New York vrijgegeven.

Vanavond komt het Beige Book van de Federal Reserve uit. Dit rapport wordt gezien als economische verslaglegging waarmee de Amerikaanse centrale bank het rentebeleid deels bepaalt en ook de cijfers over de werkgelegenheid zijn voor de Fed van belang voor de koers van het monetaire beleid.

Over twee weken komt het beleidscomité van de centrale bank bijeen voor zijn beleidsvergadering en de markt gaat er van uit dat de rente dan wordt verhoogd.

Fed-prominenten die woensdag een rede houden zijn er ook, namelijk Rob Kaplan van de Dallas Fed en John Williams van de Fed van San Francisco. De laatste spreekt in Seoul in bij een internationale conferentie van de Bank of Korea.

De olieprijs daalde ook woensdag. Een juli-future West Texas Intermediate werd 1,8 procent lager verhandeld op 48,77 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,9 procent lager bewoog op 51,28 dollar.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1193. Woensdagochtend vroeg noteerde de Europese munt op 1,1173 dollar. Bij het slot van Wall Street was de notering 1,1190 dollar.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse verkoper van luxe modegoederen en accessoires Michael Kors komt voorbeurs met cijfers. Het aandeel sloot dinsdag 1,3 procent lager.

Met een stevige daling van de olieprijs noteerde het aandeel Exxon Mobil 0,4 procent lager.

Hewlett Packard Enterprises publiceert vanavond in de Verenigde Staten nabeurs de resultaten over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar. Het aandeel stond dinsdag 0,1 procent af.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.412,91 punten, de Dow Jones index eindigde 0,2 lager op 21.029,47 punten en de Nasdaq liep 0,1 procent terug tot 6.203,19 punten.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.