Americas - 4 september 2019 - Aandelen

Amazon richt zich op eendaagse levering

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse internetgigant Amazon zet in op het bezorgen van de orders binnen een dag.

Hiervoor investeert het bedrijf fors in zijn logistieke netwerk.

Analist Mark Mahaney van RBC liet in een rapport weten erg enthousiast te zijn over dit streven van Amazon.

De analist denkt dat het de omzetgroei zal versnellen en de e-commerce-gigant zal helpen de logistieke kosten te verlagen door de investeringen over meer volume te kunnen uitspreiden.

Op het eerste gezicht lijkt dit voor UPS en FedEx nadelig uit te pakken, maar strateeg Matt White van iDrive Logistics ziet dit anders.

“Terwijl Amazon leveringen via het eigen logistieke netwerk verstuurt, kan het er juist voor zorgen dat concurrenten van Amazon nu juist meer gebruik gaan maken van de Express-services van bijvoorbeeld UPS en FedEx. De Express-prijzen zijn veel hoger dan de basistarieven, dus de vraag naar kortere bezorgtijden helpt UPS en FedEx om hun duurdere diensten te verkopen.”

Een woordvoerder van UPS bevestigde de lezing van de strateeg dat eendaagse levering kansen biedt. “Tijdens het tweede kwartaal steeg het gemiddelde dagelijkse volume voor UPS Next Day Air met meer dan 30 procent, de sterkste groei in meer dan een decennium.” Dat is een voorbeeld van een snellere verzending en een upgrade van de productmix van UPS.

Mahaney van RBC verwacht dat eendaagse levering binnen een jaar beschikbaar is in geheel Amerika.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.