Nederland - 15 maart 2021 - Aandelen

Deliveroo mikt op 1,4 miljard dollar voor beursgang

door STIJN

Voedselbezorger Deliveroo is op zoek naar 1,4 miljard dollar voor zijn beursgang op de London Stock Exchange. Dit zullen ze proberen te verwezenlijken door nieuwe aandelen uit te brengen en door de verkoop van aandelen van huidige aandeelhouders. Het is volgens UBS een interessante IPO gezien Amazon een belang heeft van 16 procent in Deliveroo. 

Sinds de coronapandemie zijn diensten zoals online-vergaderen en voedselbezorging bijzonder populair geworden. Deliveroo gaat proberen te profiteren van de hype en is op zoek naar 1,4 miljard dollar voor zijn beursgang op de London Stock Exchange. Het bedrijf wordt gesteund door Amazon, Durable Capital Partners, Fidelity, T. Rowe Price, General Catalyst, Index Ventures en Accel.

Vooral de participatie van Amazon is interessant gezien hun ‘stake’ van 16 procent in Deliveroo, goed voor een slordige 575 miljoen dollar in 2019. In juli werd het bedrijf geschat op 7 miljard dollar toen het nog eens 180 miljoen dollar ophaalde bij investeerders. Martkenners verwachten dat Deliveroo na de beursgang zou kunnen worden geschat op ongeveer 10 miljard dollar.

Groeipotentieel

Deliveroo ging van bijna failliet in 2020 naar een bedrijfswinst tegen het einde van het jaar ‘dankzij’ de pandemie en de stijgende populariteit van bezorgdiensten. Deliveroo claimt samen te werken met meer dan 115.000 voedselverkopers, 100.000 restaurants en claimt ook miljoenen consumenten in 12 landen te hebben. Maandelijks worden er zes miljoen bestellingen geplaatst op Deliveroo.

De analisten van zakenbank UBS zijn alvast bijzonder optimistisch en verwachten dat het aandeel dit jaar met 30 procent kan stijgen. Voor de komende jaren blijven ze positief en zien de waardering van Deliveroo stijgen naar 400 miljard dollar tegen 2024 gezien de ‘food take out trend’.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Pro – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.