Nederland - 30 april 2021 - Aandelen

Amazon verkocht 44 procent meer in Q1

door STIJN

De aandelen van Amazon maakten donderdag een sprong met 3 procent. Dat komt omdat ze hun kwartaalcijfers voor Q1 hadden gepubliceerd. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar wisten ze 44 procent meer te verkopen en overtroffen ze moeiteloos de verwachtingen van analisten. CEO Jeff Bezos verwacht ook dat Q2 bijzonder sterk zal worden.

Het gaat de e-commercegigant Amazon voor de wind. Het is één van de bedrijven die kan profiteren van de coronapandemie. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gingen de verkoopcijfers maar liefst met 44 procent omhoog. De omzet tijdens de eerste drie maanden bedroeg 108 miljard dollar, wat beter is dan de 104 miljard dollar die analisten hadden voorspeld.

Jeff Bezos, CEO van Amazon, verwacht dat het momentum ook tijdens het tweede kwartaal sterk zal blijven. Amazon verwacht tijdens Q2 een omzet te draaien tussen de 110 en 116 miljard dollar, meer dan de analistenverwachtingen van 108,6 miljard dollar.

Meer internationale verkoop

Tijdens het eerste kwartaal nam de internationale verkoop sterker toe dan in Noord-Amerika. De internationale verkoop groeide met 60 procent jaar-op-jaar terwijl de verkoop in Noord-Amerika toenam met 40 procent jaar-op-jaar. Omdat ze zulke sterke resultaten hebben behaald, is Bezos van plan om 1 miljard dollar te gebruiken om de lonen van zijn werknemers te verhogen.

De coronapandemie heeft duidelijk een trend versterkt, namelijk dat mensen steeds meer en meer online shoppen. Marktkenners verwachten dat, eens COVID-19 onder controle is, de trend niet zal afzwakken en dat Amazon hiervan zal gaan blijven profiteren.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.