Europa - 6 februari 2020 - Beursbrink

Alweer records op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag op nieuwe records gesloten, na positief nieuws van het Amerikaans-Chinese handelsfront en afnemende zorgen over het coronavirus in China.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,4 procent hoger rond 3.346 punten. De Dow Jones-index steeg 0,3 procent tot 29.380 punten, boven het record van 17
januari van 29.348,10 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot bijna 9.572 punten. Dit zijn recordstanden voor alle drie hoofdindices.

Tekenen van verdere verbetering van de handelsbetrekkingen tussen China en Amerika werden verantwoordelijk gesteld voor de positief gestemde beurzen.

De uitbraak van een virus dat zou zijn ontstaan in de Chinese stad Wuhan, en dat reeds meer dan 560 levens eiste en 28.000 mensen wereldwijd heeft geïnfecteerd, schoof intussen meer naar de achtergrond.

China liet weten dat het land vanaf 14 februari een deel van zijn importheffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van 75 miljard dollar zal halveren. Dit is een onderdeel van het voorlopige handelsakkoord dat het land met de VS sloot, meldde het Chinese ministerie van financiën, en is bedoeld om een gezonde en stabiele ontwikkeling van de Chinees-Amerikaanse handelsrelaties te bevorderen.

In september en december vorig jaar werden er strafheffingen doorgevoerd na oplopende animositeit tussen Washington en Beijing.

“De verlaging van de Chinese heffingen is wat er achter de winst van vandaag zit”, zei J.J. Kinahan van TD Ameritrade. “Als we deze week niet al zo’n sterk herstel achter de rug hadden gehad, dan zou dit nieuws de beurs nog meer in vuur en vlam hebben gezet.”

Beleggers waren juist bang dat het virus het moeilijk zou maken voor China om zich te houden aan beloftes om meer Amerikaanse goederen en diensten te kopen in een periode van twee jaar.

De afzettingsprocedure tegen president Donald Trump faalde woensdag, zoals verwacht, nadat de Senaat de president vrijsprak van de aantijgingen van machtsmisbruik en tegenwerking van het Congres.

De markten hadden vooral oog voor economisch nieuws, over dalende aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de afgelopen week en versnellende groei van de arbeidsrproductiviteit in het vierde kwartaal.

De euro/dollar noteerde op 1,0982. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0999 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag  stond er een stand van 1,0997 op de borden.

De olieprijs steeg licht, tot 50,95 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Tesla opende lager, rond 700 dollar, na de enorme stijging van de voorgaande dagen die eindigde met een tuimeling woensdag aan het einde van de dag, maar uiteindelijk wist de elektrische autofabrikant de weg omhoog toch weer te vinden. Uiteindelijk sloot het aandeel net onder 749 dollar.

Twitter schoot uit zijn slof met een koerswinst van 15 procent. Het sociale platform zette voor het eerst meer dan 1 miljard dollar om terwijl het aantal dagelijkse gebruikers in het afgelopen kwartaal met 152 miljoen fors hoger lag dan de 126 miljoen van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal waren dit er nog 145 miljoen.

Estée Lauder legde een goed rapport over, maar werd wel voorzichtiger over de nabije toekomst vanwege het coronavirus. Het cosmeticaconcern steeg 5 procent.

Tyson Foods verloor juist 5 procent, nadat de vleesproducent over het afgelopen kwartaal een teleurstellende omzet rapporteerde. De aangepaste winst was wel beter dan verwacht.

GoPro eindigde 9 procent lager, hoewel de fabrikant van actiecamera’s woensdag een 40 procent hogere kwartaalomzet rapporteerde. Analisten rekenden op meer.

Qualcomm sloot nipt lager, nadat het halfgeleiders- en smartphonetechnologiebedrijf woensdag nabeurs de winstverwachting overtrof. De afgegeven outlook werd evenwel met de nodige terughoudendheid ontvangen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.