Nederland - 17 juli 2018 - Beursbrink

Allereerste ‘Alcohol Association’ steunt recreatief gebruik van marihana

door STIJN

Voor de allereerste keer heeft een vereniging in de alcohol industrie publiekelijk bekend gemaakt dat ze het recht ‘om marihuana te legaliseren voor recreatief gebruik’ steunen. The Wine and Spritis Wholesalers of America (WSWA) heeft onlangs meegedeeld dat ze hun beleid hebben aangepast.

Behoorlijk indrukwekkend gezien ze alle groothandelaren van wijn en likeur vertegenwoordigen in de Verenigde Staten van Amerika. Dat zijn 370 bedrijven die meer dan 80 procent voor hun rekening nemen inzake de distributie van de alcoholverkopen in de Verenigde Staten.

De WSWA heeft een oproep gedaan aan de federale overheid om de rechten van de individuele staten te respecteren. Deze moeten zelf in staat zijn om hun eigen drugbeleid te bepalen inzake de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik, aldus de WSWA. De alcoholvereniging benadrukte ook dat de markt van legale marihuana vorig jaar 7 miljard dollar heeft gegenereerd.

Eight decades ago, Americans acknowledged that the Prohibition of alcohol was a failed policy. The state-based system of regulation, adopted after Prohibition, created a U.S. beverage alcohol market that is the safest, most competitive, and best regulated in the world.

Prohibition

Net zoals alcohol in der tijd, kan ook marihuana op een correcte manier gereguleerd worden aan de hand van gelijkaardige voorwaarden. De groep is van mening dat recreatieve cannabis moet worden beperkt tot volwassenen van 21 jaar en ouder. De vereniging roept overheden ook op om normen vast te leggen om rijden onder invloed te definiëren.

Op dit moment is de WSWA de enige alcoholvereniging die zijn steun voor marihuana openbaar heeft gemaakt. Dat komt omdat de alcoholindustrie over het algemeen niet staat te springen voor legale marihuana omdat ze bang zijn dat ze marktaandeel zullen verliezen.

Bronnen: High Times

Foto: Pologi – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.