Nederland - 4 juni 2018 - Beursbrink

Legale marihuana in New York kan een markt creëren van 3,1 miljard dollar

door STIJN

New York laat momenteel een grote kans schieten door marihuana niet te legaliseren. Volgens Scott Stringer, New York City Comptroller, kan de stad een legale markt creëren die 3,1 miljard dollar waard is. De moeite waard om even bij stil te staan en eventueel het drugbeleid aan te passen.

De staat New York zou jaarlijks 435 miljoen dollar aan inkomstenbelastingen kunnen innen, waarvan 336 miljoen naar New York City zouden gaan. Dat beweert althans NYC comptroller Scott Stringer in een analyse en berekening die gaat moeten zorgen voor een versoepeling van het drugbeleid.

Want op dit moment wordt er veel potentieel niet benut in de staat New York. Scott Stringer benadrukt dat het hier gaat over een volledig nieuwe inkomstenstroom die meer dan welkom is vermits het geld geïnvesteerd kan worden in onderwijs, infrastructuur en gezondheidszorg.

Belastinginkomsten

Om de berekening en schatting te maken, kon Stringer zich moeilijk baseren op gegevens die beschikbaar zijn voor de staat New York vermits het recreatief gebruik van marihuana er illegaal is. Daarom baseerde hij zich op gegevens uit de staten Washington en Colorado, twee staten waar recreatief gebruik van marihuana wel volledig legaal is.

Stringer zijn rapport gaat uit van 15,1 miljoen volwassenen in de staat New York, waarvan 6,5 miljoen woonachtig in de stad. Hij schatte dat tussen de 8 en 10 procent marihuanagebruikers zijn. Dat zijn ongeveer 1,5 miljoen gebruikers in de hele staat, of 548.000 inwoners in de ‘Big Apple’. Elke marihuanagebruiker zou ongeveer 2.080 dollar per jaar uitgeven aan marihuana.

Hij benadrukt ook dat het legaliseren van marihuana het toerisme in New York zou kunnen doen toenemen, dat is alleszins het geval in Washington en Colorado. De marihuanamarkt is niets nieuws, het is een bestaande economie die zich ‘ondergronds’ bevindt. De staat heeft er enkel geen economische verdeel van en dus vindt Stringer dat hier dringend verandering in moet komen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.