Nederland - 17 juni 2018 - Commodities

5 feiten en voorspellingen over de marihuana-industrie in de U.S.A.

door STIJN

Wereldwijd worden er inspanningen gedaan om marihuana op één of andere manier te legaliseren. In Canada, Australië, Europa en zelfs op het Afrikaanse continent. Ook in de Verenigde Staten van Amerika, ondanks de federale tegenwerking, nemen de staten het heft in eigen handen.

In de Verenigde Staten van Amerika wordt er ook hard getrokken aan de kar om marihuana federaal gelegaliseerd te krijgen. Maar op dat niveau worden er te veel stokken in de wielen gestoken, dan moeten de staten maar voor hun eigen uitmaken welk marihuana beleid ze voeren.

Volgens Marijuana Business Daily gaat de legale verkoop van cannabis groeien naar 20 miljard dollar in 2022, komende van ongeveer 10 – 12 miljard dollar dit jaar. Hieronder vindt u 5 andere feiten en voorspellingen over de marihuana industrie in de Verenigde Staten van Amerika.

340.000 extra jobs tegen 2022

De cannabisindustrie heeft volgens Marijuana Business Daily tussen de 125.000 en 160.000 voltijdse werknemers in dienst. Verwacht wordt dat deze industrie tegen 2022 nog eens 340.000 extra banen zal creëren, wat een geschatte groei van 21 procent per jaar betekent.

Die loopbanen zijn zeer verschillend en uiteenlopend, van mensen die planten kweken tot diegenen die werken voor “nevenbedrijven” die niet direct in contact met marihuana hoeven te komen, zoals bijvoorbeeld het verlenen van juridische diensten.

Vraag van 52,5 miljard dollar

De vraag naar marihuana, zowel op de legale als op de zwarte markt, is ontzettend hard gestegen de afgelopen jaren. Op dit moment lopen de verkoopcijfers op richting 52,5 miljard dollar. Dat blijkt uit een onderzoek van Marijuana Business Daily. De cijfers voor de zwarte markt zijn geraamd op basis van gegevens die beschikbaar zijn van de afgelopen jaren.

Recreatieve marihuana in zes staten

De verkoop van recreatieve marihuana is momenteel legaal in zes staten, namelijk in Alaska, Californië, Coloroda, Nevada, Oregon en de staat Washington. In deze laatste mogen volwassenen boven de 21 jaar legaal tot 50 gram marihuana bezitten, maximaal zes cannabisplanten in huis hebben en niet meer dan één gram marihuana aan een ander persoon geven.

Het lijstje van zes gaat dit jaar waarschijnlijk langer worden. In Maine is de bal aan het rollen, wetgevers gaan dit jaar nog proberen om een wettelijk kader op te stellen zodat de markt in deze staat gereguleerd kan worden. Ook in Massachusetts zullen volwassenen ouder dan 21 jaar vanaf 1 juli recreatieve marihuana kunnen kopen.

Stijging van de verkoop

De jaarlijkse detailhandelsomzet van cannabis zal naar verwachting met 50 procent stijgen ten opzichte van 2017 en zal tegen eind 2018 gestegen zijn van 8 miljard tot 12 miljard dollar, althans volgens berekeningen van Marijuana Business Daily.

Verhoging belastinginkomsten

De belastinginkomsten zijn de afgelopen jaren immens hard gestegen dankzij de marihuana industrie. Vorig jaar heeft de staat Washington voor 219 miljoen dollar aan belastinginkomsten gekregen dankzij de verkoop van legale marihuana. De accijns bedraagt 37 procent op de verkoop.

Ook andere staten zagen hun inkomsten stijgen. Colorado wist voor 247 miljoen dollar aan inkomsten voor zich te winnen en naar verluidt kan de staat New York een markt van 3,1 miljard dollar creëren als ze het klaarspelen om ook hier marihuana volledig te legaliseren.

Bronnen: CNBC, MJBizDaily

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel