Nederland - 17 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

GameStop-voorzitter neemt aandeel in Alibaba

Miljardair Ryan Cohen, voormalig CEO van Chewy Inc en huidig voorzitter van GameStop, heeft een aandelenpositie opgebouw in Alibaba Group, goed voor honderden miljoenen dollars. Hij spoort de e-commercegigant ook aan om hun inkoopprogramma van eigen aandelen te verhogen en te versnellen. 

Ryan Cohen, die naam doet wellicht een belletje rinkelen. Hij is de voorzitter van GameStop, het gamingconcern waar een heuse hype rond bestond tijdens de pandemie omdat het aandeel door WallStreetBets-beleggers werd gehypet. Cohen komt deze keer in het nieuws omdat hij een aandeel in het Chinese Alibaba heeft genomen ter waarde van enkele miljoenen dollars.

Cohen gelooft sterk in het e-commercebedrijf en verwacht dat ze de komende vijf jaar veel zullen verkopen. Een ‘double-digit’ stijging van de verkopen is volgens hem perfect mogelijk als ze het goed aanpakken.

Notering

Gezien de aantrekkelijke notering van het aandeel, raadt hij Alibaba aan om hun aandeleninkoopprogramma te verhogen en versnellen. Op dit moment is dat bedrag 40 miljard dollar, 15 miljard meer dan enkele maanden geleden. Ze zijn van plan om eigen aandelen te blijven inkopen tot april 2025.

Cohen beweert dat het inkoopbedrag kan worden verhoogd naar 60 miljard dollar. Het aandeel van Alibaba in de Verenigde Staten noteert rond de 117 dollar, een stijging van 27 procent ten opzichte van begin dit jaar en 84 procent sinds eind oktober 2022. Het jaar is dus sterk begonnen voor BABA.

In oktober 2020 noteerde het aandeel aan 309 dollar, een recordpiek. Sindsdien heeft het aandeel een scherpe afdeling gekend, net zoals de rest van de markten. Cohen is van plan een langdurige samenwerking te hebben met Alibaba, op zoek naar nog meer rendement en betere bedrijfsresultaten.

Bronnen: Svea Herbst-Bayliss – Yahoo Finance

Foto: SITEC officialFlickrCC BY-NC-SA 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

I wanted to thank you for this good read!! I absolutely loved every little bit ofit. I have you bookmarked to look at new stuff you post.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.