VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 27 augustus 2020 - Beursbrink

Aardverschuiving Fed door nieuwe beleidsstrategie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe strategie van de Federal Reserve, waarbij een gemiddeld inflatiedoel van 2 procent wordt ingesteld en de centrale bank afstapt van het streven naar een maximale werkgelegenheid, betekent een aardverschuiving in het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, volgens analist Ranko Berich van Monex Europe.

“De combinatie van deze twee veranderingen zorgen samen voor een aanzienlijk meer duifachtig reactievermogen van de Fed, die nu veel minder snel preventieve renteverhogingen zal doorvoeren in reactie op verwachte stijgingen van de inflatie”, aldus Berich.

Volgens de marktkenner is het gemiddelde inflatiedoel niet het verhaal van de dag, omdat het beleidscomité hier al langer mee bezig was, maar is juist het schrappen van de maximale werkgelegenheid als beleidsdoel het belangrijkste.

“In zijn toespraak legde Powell de gewichtigheid van de verandering uit. Eerder was de Fed bereid om de rentes te verhogen wanneer de arbeidsmarkt de maximale werkgelegenheid benaderde, maar nu heeft Powell duidelijk gezegd dat de onzekerheid rond dit soort inschattingen ervoor zorgt dat er minder op wordt vertrouwd in de toekomst.”

Powell gaf donderdag aan de de werkgelegenheid ook op of boven de inschattingen van zijn maximale niveau uit kan komen zonder dat direct de alarmbellen afgaan, tenzij de inflatie buitensporig dreigt op te lopen.

“Met de nieuwe strategie en zelfs wanneer de Amerikaanse economie begint te herstellen [van de coronacrisis], is er voor de markten veel minder reden om hogere rentes te verwachten”, aldus Berich. Voor de dollar in het bijzonder betekent dit dat sterke economische data de munt een impuls zullen geven, voorspelt de marktanalist.

Donderdagmiddag noteerde de euro 0,3 procent lager op 1,1795 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.