Nederland - 17 april 2020 - Beursbrink

Aandeel Tilray krijgt rake klappen

door STIJN

Het Canadese marihuanabedrijf Tilray valt niet goed in de smaak bij beleggers en zakenbanken. Donderdag bestempelde de zakenbank Jefferies het aandeel als ‘overpriced’, oftewel een ‘verkopen’, waardoor beleggers en investeerders hun posities in het marihuanabedrijf van de hand deden. . Het aandeel ging met 6 procent onderuit.

Minder goed nieuws voor Tilray, alleszins als we de zakenbank Jefferies moeten geloven. Het bedrijf zou namelijk niet aantrekkelijk zijn om in de aandelenportefeuille te hebben. Jefferies raadt beleggers en investeerders aan om hun aandelen te verkopen omdat ze te overgewaardeerd zijn.

Voorheen waren ze neutraal over Tilray maar nu hebben ze hun koersdoel aangepast naar 5 dollar per aandeel. Op dit moment noteert Tilray aan 6,37 dollar per stuk wat volgens de analisten van de zakenbank veel te duur is. De ‘downgrade’ van Jefferies heeft vooral te maken met hun vooruitzichten omtrent de Canadese marihuanamarkt voor dit jaar en volgend jaar.

Verkoop

De analisten van Jefferies verwachten dat de verkoop van marihuana in Canada lager gaat uitvallen dan velen denken. Ze voorspellen dit jaar een verkoop van 1,6 miljard dollar terwijl de consensus hoger ligt, namelijk op 2,1 miljard dollar. Een aardig verschil dat een grote impact zal hebben.

We think consensus is expecting too much from an industry where pricing is seeing real pressure and new product launches are unlikely to contribute meaningfully.

Hoewel de verkoop van marihuana begin maart een piek vertoonde, vermoeden de analisten van Jefferies dat dit een uitzonderlijk en kort ‘fenomeen’ is en dat de komende maanden minder goed zullen zijn. In ieder geval, beleggers delen de mening dat Tilray ‘overpriced’ is.

Bronnen: Fool.com

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel