Americas - 23 december 2019 - Aandelen

5G zorgt voor fors hogere verkoop iPhones in 2020

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar de iPhones van Apple zal volgend jaar de lucht in schieten dankzij 5G. Dat stelden analisten van Wedbush maandag.

Wedbush heeft zijn koersdoel voor het aandeel Apple verhoogd van 325 naar 350 dollar, met een onveranderd Overwogen advies.

Begin 2019 kampte Apple nog met diverse uitdagingen, waaronder concurrentie van andere smartphone-merken, minder vraag naar iPhones uit China en een gebrek aan innovatie op het vlak van 5G.

Inmiddels staat de Chinese economie er beter voor, heeft Apple zijn rechtszaken met Qualcomm geschikt en is de iPhone 11 op de markt gebracht en wordt deze ook goed ontvangen.

‘We geloven dat iPhone 11 slechts het begin is van deze huidige supercyclus voor Apple, dat een serie 5G-smartphones zal onthullen in september. Dat zal de sluisdeuren openzetten voor een vervanging van iPhones over een breed front, die nog wordt onderschat op Wall Street”, schreven de analisten.

Wedbush verwacht dat ten minste vijf versies van de iPhone in 2020 op de markt zullen komen.

Gegevens van toeleveranciers zouden wijzen op een toename van het aantal verkochte iPhones met meer dan 10 procent, vergeleken met een jaar eerder.

De analisten denken dat er in totaal 350 miljoen iPhones kans maken om te worden vervangen door een nieuwer model.

Het aandeel Apple is afgelopen jaar 85 procent gestegen, tegen 33 procent voor de S&P500 index.

Het aandeel sloot vrijdag op 279,44 dollar en stond maandag 0,5 procent hoger in de handel voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel