Nederland - 30 juni 2018 - Beursbrink

Recreatieve marihuana heeft positieve gevolgen voor Canadese arbeidsmarkt

door STIJN

Vorige week keurde de Canadese overheid het recreatief gebruik van marihuana goed. Een progressieve hervorming van de eens zo stugge wet die dit 95 jaar lang onmogelijk maakte in Canada. Deze beslissing gaat resulteren in de creatie van een markt die miljarden dollars gaat generen de komende jaren. Daarenboven zal de Canadese arbeidsmarkt fors gaan uitbreiden om nieuwe jobs te kunnen invullen.

Wie aan Canada denkt, in deze context alleszins, denkt meteen aan medicinale marihuana en de nieuwe industrie die het heeft gecreëerd. Daar komt vanaf oktober nog een schepje bovenop dankzij de goedkeuring van het recreatief gebruik van marihuana.

Canadees premier Justin Trudeau heeft beslist om de legale verkopen van marihuana pas op 17 oktober van start te laten gaan zodat cannabis bedrijven voldoende tijd krijgen om het papierwerk in orde te brengen en de nodige mankracht bij elkaar te krijgen om allerlei posities in te vullen.

Jobs

Deze nieuwe hervorming van het marihuana landschap in Canada gaat naar schatting 150.000 nieuwe jobs creëren. Jobs die broodnodig zullen zijn om de goed geoliede machine in topconditie te houden. De zoektocht naar talent en kandidaten met de juiste kwaliteiten is al volop bezig.

Dat bevestigt Jordan Sinclair, vicepresident ‘communications’ van Canopy Growth. Het bedrijf is op zoek naar mensen om administratieve functies, IT, boekhouding en een verscheidenheid aan productieopdrachten in te vullen, gaande van doorgewinterde telers tot beginnende bud-trimmers.

This is probably the peak insanity for the HR team

De meest gegeerde profielen zijn telers die het proces van ‘seed to weed’ volledig onder de knie hebben. Het zijn ook deze posities die de hoogste salarissen zullen bekomen. Dat komt enerzijds ook door het feit dat bedrijven moeite hebben om goede telers te pakken te krijgen.

Alison McMahon, oprichter en CEO van HR-dienstverlener Cannabis At Work, ziet grote opportuniteiten voor kandidaten met dit profiel. Ze liet verstaan dat ‘master growers’ tot 93.000 dollar per jaar kunnen verdienen op de juiste plek bij het juiste bedrijf.

Bronnen: Forbes

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.