Nederland - 23 september 2019 - Beursbrink

Zilver naar 20 dollar?

door STIJN

De goud- en zilverprijs doen het behoorlijk goed, hoewel ze de afgelopen weken wat terrein hebben prijsgegeven. De opwaartse trend is echter nog intact en de factoren die een invloed hebben op de prijszetting, blijven in het voordeel spelen van de edelmetalen. Er zijn namelijk voldoende gebeurtenissen die beleggers richting goud en zilver duwen.

De goud- en zilverprijs zitten in een opwaartse trend, beleggers en investeerders hebben reeds massaal hun posities in deze edelmetalen ingenomen. De vraag is nu hoeveel ruimte goud en zilver nog hebben om te stijgen. Volgens E.B. Tucker, directeur bij Metalla Royalty & Streaming, zit er nog wat rek op en verwacht dat de zilverprijs dit jaar nog aan 20 dollar per troy ounce zal noteren.

Tucker is de man die begin dit jaar voorspelde dat goud zou stijgen naar 1.500 dollar. Hij voorspelt dat zilver de komende twee maanden een flinke duw in de rug zal krijgen door de spanningen tussen Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en Iran. Daarenboven blijft de handelsoorlog druk uitoefenen op de wereldeconomie en dus ook de financiële markten.

Inhaalbeweging

Hij verwacht dat de goudprijs zal stabiliseren rond 1.500 dollar en dan zilver zijn inhaalbeweging zal inzetten, zoals zilver historisch gezien altijd al gedaan heeft. Het is algemeen geweten dat zilver wat trager reageert op de goudprijs en dat zilver meestal ook veel heviger beweegt dan goud.

Bronnen: Kitco

Foto: Feiern1 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel