VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 13 augustus 2019 - Beursbrink

Ook zilver kent opwaarts momentum

door STIJN

De goudprijs zit nu al enkele maanden in een sterk opwaarts trendkanaal en zoals altijd duurt het even voordat zilver zijn goudgele tegenhanger volgt. Uit historische grafieken kunnen we opmaken dat zilver in de voetstappen van goud treedt bij elke opwaarts en neerwaartse beweging. Ook zilver lijkt nu zijn weg naar hogere koersen gevonden te hebben.

Historisch gezien is er een sterke correlatie tussen goud en zilver. Bijna altijd is goud de leider in de koersontwikkeling onder de edelmetalen. Vaak blijft zilver een tijdje achter maar volgt meestal dezelfde bewegingen als die van goud, en in veel gevallen zijn deze bewegingen intenser dan goud.

Opwaartse trend

De zilverprijs ging vorige week dinsdag eventjes onderuit maar wist uiteindelijk de 16,50 dollar per troy ounce te doorbreken. Dit is een belangrijk niveau dat voor een duw in de rug zou kunnen zorgen op de zilvermarkt. Analisten verwacht dat de koers van zilver mag blijven rekenen op een goede ondersteuning, enerzijds van de goudprijs en anderzijds door de spanningen op de markten.

Een andere factor die een grote rol zal spelen, is dat verschillende belangrijke centrale banken opnieuw hun rentebeleid aan het versoepelen zijn. Dat betekent dat cash en spaarrekeningen minder aantrekkelijk worden waardoor spaarders in de richting van alternatieven worden geduwd.

Op het moment van schrijven noteert zilver aan 17,52 dollar per troy ounce, wat uiteraard goed nieuws is want de weerstand op 17,25 en 17,50 dollar zijn in één handelsdag gesloopt geweest. De hevige opwaartse koersbeweging zal ongetwijfeld in het oog springen van investeerders wat er voor zou kunnen zorgen dat zilver de komende maanden richting 20 en zelfs 25 dollar kan gaan.

Bronnen: FX Empire

Foto: Feiern1 – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.