Nederland - 6 januari 2020 - Beursbrink

Goudprijs stijgt door onrust in Midden-Oosten

door STIJN

Aandelen hebben een bloedrode dag door de spanningen in het Midden-Oosten, maar daar liggen goudbeleggers niet wakker van. De goudprijs is namelijk opnieuw aan het heropleven door de escalatie. Ondertussen noteert het gele edelmetaal bijna 2 procent hoger aan 1.587 dollar per troy ounce, dat is het hoogste niveau sinds april 2013.

De dood van Iraans topgeneraal Soleimani heeft een positief effect op de goudprijs. Door de Amerikaanse drone-aanval zijn de spanningen tussen de USA en Iran flink opgelopen. Hierdoor nemen de risico’s en twijfels op het wereldtoneel toe en dat betekent dat beleggers en investeerders minder geneigd zijn om te beleggen in risicovolle assets. M.a.w., goud is weer in trek.

Vooral de gevolgen van de Amerikaanse drone-aanval wegen zwaar door. Iran heeft laten weten wraak te willen nemen en ze gaan de nucleaire deal eenzijdig ontbinden. Dit zou voorspelt niet veel goeds uiteraard, men vreest dat Iran zelf een aanval plant op Amerikaanse basissen in de buurt.

This may continue to lend support to safe haven assets like gold and silver and will also be supportive to crude oil prices amid worries over supply disruption from the region.

De onrust is alleszins goed voor de waarde van goud en zilver. De veilige havens zijn opnieuw aantrekkelijk gezien de onzekerheden. Momenteel noteert goud aan 1.587 dollar per troy ounce, dat is het hoogste niveau sinds april 2013. De spanningen gaan goud en zilver de komende weken voldoende steun geven, analisten verwachten nu zeker een goudprijs van 1.600 dollar.

Bronnen: Khaleej Times

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.