Nederland - 5 december 2019

‘Goudprijs naar 1.600 dollar eind 2020’

door STIJN

Soepele monetaire beleidsvormen en lage rentes zijn er om nog enige tijd te blijven en dat werkt ondersteunend voor de goudprijs. Toch moeten beleggers en investeerders geduld hebben want volgens enkele analisten gaat de goudprijs tegen eind 2020 naar 1.600 dollar kruipen. Dat zou een stijging van 122 dollar zijn ten opzichte van de huidige prijs.

ABN AMRO strateeg Georgette Boele voorspelt dat goud tegen eind 2020 aan 1.600 dollar zal noteren. Met andere woorden, ze is dus ‘bullish’ op goud voor de komende 12 maanden. Maar eerst zal het gele edelmetaal wat tegenwind ondervinden door de evolutie in de handelsgesprekken.

Even though the longer-term outlook looks solid, we expect substantial price weakness in the coming weeks and months.

Boele benadrukt dat goud het de afgelopen tijd wat moeilijk heeft gehad door de positieve ontwikkelingen omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Beide partijen zijn namelijk goed op weg om een eerste handelsovereenkomst te ondertekenen.

These positions currently hang over the market and prevent prices from moving substantially higher, because every uptick in prices is used to take profit on existing positions. As a result, the downward pressure on prices increases.

Opwaarts potentieel

Los van de korte termijn risico’s is de Nederlandse bank optimistisch over goud dankzij de soepelere centrale banken. Vooral een soepele monetair beleid en lagere intrestvoeten zullen volgend jaar een belangrijke rol spelen op de goudmarkt. De analisten van ABN AMRO verwachten dat de Federal Reserve tijdens het eerste kwartaal van 2020 de rentes nog eens gaat verlagen.

Daarenboven zullen zwakke macro-economische gegevens doorwegen op de Amerikaanse dollar, wat ervoor zal zorgen dat goud aantrekkelijker wordt. Ook voor zilver ziet Boele dezelfde evolutie in 2020, prijzen van 18 dollar per ounce tegen eind volgend jaar moeten mogelijk zijn.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.