Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 15 mei 2019 - Beursbrink

Wiet-toerisme wordt het nieuwe wijntoerisme in Californië

door STIJN

Californië staat onder andere bekend omwille van zijn goede wijnen, maar de Amerikaanse staat begint nu ook bekend te staan om zijn recreatieve marihuana. Ze profiteren er van het wijntoerisme, reizigers die speciaal naar Californië afzakken om er wijn te proeven en kopen. Datzelfde concept doet zich nu ook voor met marihuana, toeristen gaan er naartoe om wiet te roken zonder problemen.

Het wijntoerisme in Californië is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig gegeven waarmee de staat aardig wat geld verdiend. Datzelfde scenario lijkt zich nu ook te gaan voltrekken voor marihuana. Zowel recreatieve als medicinale marihuana is er legaal en die troef spelen ze goed uit.

Wiet-toerisme

Toeristen vinden steeds meer hun weg naar Californië omdat het klimaat er vooral goed is, maar ook omdat ze het kunnen combineren met het roken van recreatieve marihuana. Het wiet-toerisme begint hier steeds groter en groter te worden en dat ziet de staat natuurlijk graag gebeuren.

In 2018 verdiende de staat 345 miljoen dollar aan belastinginkomsten dankzij legale marihuana. Er werden echter geen gegevens bijgehouden over welk aandeel toeristen en inwoners hebben in deze verkopen. Dat bedrag kan nog groter worden want de zwarte markt is uiteraard ook nog actief.

Carmel Angelo, executive officier van Mendocino County, zei dat de staat Californië bijna synoniem is geworden met marihuana en het wiet-toerisme. Het toerisme in Californië steunt volgens haar nu op vier pilaren in plaats van drie, namelijk wijn, golven, wildernis en marihuana.

I don’t think there’s any one of us who doesn’t have a friend or a family member who is involved in the cannabis industry.

Californië is slechts één van de zovele staten die profijt hebben door de legalisering van marihuana. Dit is een signaal naar de Amerikaanse federale overheid toe dat ze op dit moment een immens grote opportuniteit laten schieten door marihuana nog altijd als illegaal te beschouwen.

Bronnen: SF Chronicle

Foto: My 420 Tours – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel