Nederland - 9 november 2018 - Beursbrink

Marihuana aandelen stijgen na ontslag Jeff Sessions

door STIJN

Marihuanabedrijven en voorstanders vieren het ontslag van anti-marihuana procureur-generaal Jeff Sessions. Beleggers en investeerders waren opgetogen, aandelen van verschillende beursgenoteerde marihuanabedrijven stegen vlak na de bekendmaking van het nieuws.

Goed nieuws voor de marihuana industrie in de Verenigde Staten. Procureur-generaal Jeff Sessions, de man die radicaal tegen het legaliseren van marihuana is, heeft ontslag moeten nemen van president Donald Trump. Een overwinning voor marihuana in de USA want dit creëert nieuwe kansen om de federale illegaliteit om te buigen naar de federale legalisering van het groene spul.

De investeringswereld is alvast opgetogen, verschillende marihuana aandelen schoten omhoog. Het aandeel van Tilray sprong met 30 procent omhoog, ook Canopy Growth en Aurora Cannbis stegen gemiddeld 9 procent na bekendmaking van het ontslag. Beleggers en investeerders richtten hun pijlen ook op verschillende ETFs en fondsen zoals bv. het Horizons Marijuana Life Sciences fund.

Matthew Whitaker

Sessios was, ondanks de groeiende steun voor marihuana in de staten, een hevige voorstander voor de ‘war on drugs’. Nu hij zijn rol opgeeft, ligt de weg voor een zachter beleid richting marihuana terug open. Interim procureur-generaal Matthew Whitaker neemt voorlopig de touwtjes in handen en dat is een goede zaak vermits hij niet hetzelfde anti-marihuana standpunt hanteert.

Over hem weten we echter niet veel, alleen dat hij in 2014 heeft gepleit voor de goedkeuring van medicinale marihuana. Maar hoe zijn standpunt tegenover marihuana verder is geëvolueerd, is nog onduidelijk. Het is dus moeilijk om te zeggen welke impact deze ‘stoelendans’ gaat hebben op de marihuana industrie. Nu… alles is beter dan de ‘war on drugs’-voorstander Jeff Sessions, toch?

Bronnen: The Verge, Forbes

Foto: US Goverment Work – Flickr

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel