Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 11 november 2018 - Beursbrink

Canadese marihuanabedrijven richten pijlen op Europese markt

door STIJN

De legalisering van marihuana voor recreatief gebruik heeft de Canadese binnenlandse markt in vuur en vlam gezet. De bevolking is zodanig enthousiast, dat er reeds een tekort aan marihuana is. Canadese bedrijven zien niet alleen opportuniteiten in hun eigen land, ze richten hun pijlen namelijk ook op Europa.

Ondanks het aanbodtekort in Canada, voelen Canadese marihuanabedrijven zich genoodzaakt om hun product ook elders te verkopen. De markt voor medicinale marihuana in Europa heeft veel potentieel, tot wel 5 miljoen patiënten per jaar. Het is dan ook een strategisch zet vermits Europa’s grootste markt, Duitsland, moeite heeft om aan de vraag naar marihuana te voldoen.

From sales, Germany could have bigger market significance than Canada one day.

Vic Neufeld, CEO van het Canadese Aphria, is ontzettend tevreden met de torenhoge vraag naar marihuana voor recreatief en medicinaal gebruik in Canada. Maar hij, en ook zijn concurrenten, zien nog meer ruimte om te groeien in andere werelddelen (voornamelijk Europa).

Europa

Een aantal toonaangevende bedrijven legden deze week connecties op de Canadese Cannabis Capital Markets Conference in Frankfurt. Ze hopen dat andere Europese landen het voorbeeld van Duitsland zullen volgen. Tot nu toe hebben Denemarken, Italië en Litouwen medicinale marihuana gelegaliseerd en artsen kunnen het vanaf vandaag in Groot-Brittannië voorschrijven. Zowel Nederland als Spanje hebben recreatief gebruik gedecriminaliseerd.

Beleggers in Canadese cannabisbedrijven zien een enorm groeipotentieel in Europa, met bruto marges van 60 tot 70 procent. De jaarlijkse omzet heeft al tientallen miljoenen dollars bereikt en de waarderingen hebben 17,6 miljard dollar overschreden voor Canopy Growth en Tilray.

Het groeiverhaal voor Canadese marihuanabedrijven is dus zeker nog niet ten einde, allesbehalve zelfs. Enerzijds zal de Canadese binnenlandse markt nog jarenlang uitbreiden en toenemen. Anderzijds gaan deze bedrijven ook elders ter wereld hun producten verkopen.

Bronnen: Handelsblatt

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel