Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 9 november 2018

Legaliseert weldra ook Illinois marihuana?

door STIJN

De midterm elections zijn niet alleen positief geweest voor Michigan en Utah, ook in Illinois lijken ze de kar te keren. De verkozen gouverneur J.B. Pritzker zei woensdag dat hij zijn voorstel om marihuana voor recreatief gebruik te legaliseren zo snel mogelijk wil realiseren.

Met de verkiezing van Pritzker als gouverneur gaat Illinois mogelijks toegevoegd worden op het lijstje van staten waar marihuana legaal is. Dat maakt dat er een derde extra staat bijkomt sinds de midterm elections het afgelopen weekend.

Toen Pritzker de vraag werd gesteld wat hij gaat doen om de staat te doen heropleven, antwoordde hij dat ze allereerst gaan proberen om meer jobs te creëren door kleine tot middelgrote bedrijven aan te trekken. Anderzijds is hij van plan om een legale markt te creëren voor recreatieve marihuana.

Recreatief gebruik

Hij verwacht dat het legaliseren van marihuana voor recreatief gebruik 700 miljoen tot 1 miljard dollar aan inkomsten zal genereren. Pritzker is van plan om dit te realiseren aan de hand van een regelgevingssysteem waardoor consumenten veilig marihuana kunnen nuttigen.

We’ve got to do that with a regulatory system that keeps our people safe.

Vorige maand zei hij dat hij van plan is om een kader op te stellen om bedrijven toestemming te geven om recreatieve marihuana aan consumenten te verkopen. Bedrijven die op de zwarte lijst staan zullen betrokken worden bij het plannen en goedkeuren van nieuwe marihuanabedrijven.

I want to protect our citizens while we’re also looking at creating jobs and expanding opportunity for people with the legalization of marijuana.

Van zodra Pritzker in zijn opzet slaagt, zal marihuana volledig legaal zijn in Illinois. Een pilootprogramma voor het gebruik van medicinale marihuana werd in 2013 in deze staat reeds gelegaliseerd, terwijl het bezit van kleine hoeveelheden marihuana voor privégebruik in 2016 werd gedecriminaliseerd.

Bronnen: NBC Chicago

Foto: Katheirne Hitt – Flickr – CC BY-ND 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel