Americas - 30 september 2019 - Europa

Welke landen zijn voor legalisering van marihuana?

door RAJA SPEET

In steeds meer landen komt de discussie over marihuana opgang. Steeds meer landen accepteren het gebruik van medische marihuana. In minder, maar ook in steeds meer landen wordt het recreatief gebruik van marihuana geaccepteerd. En hierdoor staan burgers wereldwijd ook steeds positiever tegenover het groene goud.

Eind 2018 voerde Statista wereldwijd een enquête uit. Het ondervroeg een grote groep mensen van verschillende afkomst. De resultaten spreken in het voordeel van marihuana. Ook in landen waar marihuana (nog) niet legaal is, staat men positief tegenover het gebruik. Althans zo blijkt uit de enquête.

Canada en Verenigde Staten de leiders

Het Noord-Amerikaanse continent is een voorloper in het recreatief gebruik van marihuana. Tenminste als het aan de bevolking ligt. Want in de Verenigde Staten en Canada staat 80 procent van de mensen positief tegenover het gebruik van het groene goed.

Maar dan moet men wel een vergunning hebben. Toch staat ook zonder vergunning het merendeel van de Noord-Amerikaanse bevolking voor het recreatieve gebruik.

Dat men in Canada en de Verenigde Staten zo positief staat tegen over het gebruik van marihuana is geen verassing. Zo is het gebruik in Canada nu volledig legaal en in de Verenigde Staten hangt het per staat af.

Positivisme in Europa

Wat misschien wel opvallender is, is het grote gedeelte van de mensen in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland die positief tegenover marihuana staan. Heeft men een vergunning voor marihuana? Dan vindt in beide landen meer dan de helft van de bevolking dat je marihuana zou moeten kunnen gebruiken.

Hier vind je informatie over beleggen in marihuana.

Bron: Statista

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.