Nederland - 7 december 2018 - Beursbrink

Recreatieve marihuana officieel gestart in Michigan

door STIJN

Donderdag 6 december 2018 gaat de geschiedenis in als de dag waarop Michigan marihuana voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd. Een hoogdag voor de inwoners van Michigan en marihuanarevolutie want het is de 10de Amerikaanse staat waar recreatieve marihuana legaal is.

Dat de ‘midterm elections’ een positief resultaat hebben gehad voor marihuana in de Verenigde Staten van Amerika, is een feit. Verschillende staten hebben hun standpunt tegenover marihuana herzien. In Michigan zijn ze zelfs al tot actie overgegaan, donderdag werd recreatieve marihuana gelegaliseerd.

Dat moment werd in Michigan gevierd door voorstanders van de legalsering. Er worden ‘pot’ feestjes gehouden en leden van de Lansing City Pulse gingen zelfs op straat om er gratis joints uit te delen. Ondanks de legalisering kregen ze toch nog verbaasde reacties van voorbijgangers.

Some people want some, some people don’t,” Pulse staff member Kyle Kaminski said. “I think a lot of people are just surprised that this is actually legal to do now. So it’s catching some people off guard.

Weerstand

Maar niet iedereen viert deze ‘hoogdag’, er zijn nog behoorlijk voor inwoners die tegen de legalisering van recreatieve marihuana zijn. Deze groep mensen beweert dat het op termijn problemen zal geven.

Scott Greenlee, voorzitter van Healthy and Productive Michigan, is geen voorstander van het hele gebeuren. Hij vreest dat er op korte termijn geen problemen aan het licht zullen komen, maar dat er op lange termijn negatieve effecten ondervonden zullen worden van het gebruik van marihuana.

We think that there are gonna be a lot of unintended consequences that come along with this.

Het gebruik en de verkoop op grote schaal blijft nog eventjes uit in Michigan. Experts beweren dat het waarschijnlijk nog een jaar zal duren alvorens winkels marihuana kunnen verkopen. Dan pas kan er een evaluatie gemaakt worden over de impact van marihuana op gemeenschap in Michigan.

Bronnen: WLNS

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel