Nederland - 21 februari 2018 - Beursbrink
door STIJN

Weldra legalisering van marihuana in het Verenigd Koninkrijk?

We weten ondertussen dat het een doodgewoon gespreksonderwerp is in de Verenigde Staten van Amerika en Canada… Maar hoe zit dat elders? Zien we binnenkort een legalisering van marihuana in het Verenigd Koninkrijk? Daar wordt deze week over gedebatteerd in het Britse parlement.

Op dit eigenste moment is cannabis een verboden product in het Verenigd Koninkrijk. Het valt onder een ‘klasse B’ drug en dat wilt zeggen dat, als je cannabis bezit, je een celstraf kan krijgen van maximum vijf jaar. Bij verkoop of productie van marihuana riskeer je zelfs een celstraf van 14 jaar.

Het ‘groene spul’ wordt in het V.K. nog altijd ontzettend hard geassocieerd met criminele activiteiten. In het Verenigd Koninkrijk is er zelfs geen toepassing voor marihuana op medisch vlak. Mensen die chronische pijn hebben of aan epilepsie lijden, zouden hier nochtans mee gebaat zijn.

Medicinale marihuana

Uiteraard zijn er Britten die lijden aan een bepaalde ziekte of aandoening waarbij marihuana van toepassing kan zijn. Het weerhoudt een groot aantal patiënten niet om via omwegen toch aan medicinale cannabis te geraken ondanks de illegaliteit in het Verenigd Koninkrijk.

Net omdat er zoveel patiënten toch maar naar marihuana grijpen, vindt het Britse parlement dat de tijd rijp is om het onderwerp op tafel te leggen. En daar hebben ze alle redenen voor, medicinale cannabis is efficiënt en daarenboven krijgt het wereldwijd meer erkenning en goedkeuring.

Het debat over de legalisering van marihuana zal deze week gevoerd worden. Naar verwachting zal cannabis worden goedgekeurd voor medische toepassingen, zoals dat nu ook het geval is in Italië en Duitsland. Daar wordt cannabis gekweekt in een gesloten en gecontroleerde omgeving.

Bronnen: High Times, Cannabis Now

Foto: Max Pixel

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.