Europa - 27 februari 2020 - Aandelen

Weer dreigt verlies op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen maken zich donderdag op voor een nieuwe verliessessie.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingszoemer 1,3 procent in het rood.

Beleggers blijven zich zorgen maken over de economische gevolgen die de uitbraak van het coronavirus zal hebben.

Meer dan 82.000 mensen zijn wereldwijd besmet en het dodental bedraagt inmiddels meer dan 2.800. Woensdag zeiden Amerikaanse autoriteiten dat een patiënt in Californië het eerste Amerikaanse  slachtoffer zou kunnen zijn die gediagnosticeerd werd zonder een duidelijke verklaring voor hoe de ziekte werd overgedragen.

De Amerikaanse president Donald Trump trachtte de gemoederen tot bedaren te brengen met een speech op woensdagavond.

“Vanwege alles wat we hebben gedaan, blijven de risico’s voor de Amerikaanse bevolking erg klein”, zei Trump. “Er is geen reden tot paniek”, vervolgde de president. Maar na deze woorden zakten de futures gisterenavond toch weg.

“De wereldwijde angstfactor is sterker geworden door de waarschuwingen die uit de VS komen”, aldus Song Seng Wun van CIMB Private Banking.

“En naarmate de recessierisico’s toenemen, zijn de markten zenuwachtiger geworden”, voegde Seng Wun toe.

Wereldwijd worden de groeiramingen en winstvoorspellingen herzien vanwege de uitbraak van het coronavirus, “en daardoor dalen de aandelenmarkten”, merkte analist Tham Mun Hon van UOB Kay Hian.

Uit een onderzoek onder Amerikaanse bedrijven in China gaf bijna de helft van de bedrijven aan te verwachten dat de winst dit jaar een tik zal krijgen indien de economische activiteiten voor eind april niet genormaliseerd zijn.

Cijfers

Voorbeurs kregen Amerikaanse beleggers ook een aantal macrocijfers voorgeschoteld.

De Amerikaanse economie groeide in het vierde kwartaal, zoals voorzien met 2,1 procent. De orders voor de duurzame goederen daalden, maar met 0,2 procent veel minder sterk dan gevreesd.

De wekelijkse steunaanvragen namen toe, zelfs iets meer dan verwacht.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 3,3 procent tot 47,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0972. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0922 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0880 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Microsoft heeft vanwege het coronavirus aangegeven de eerder afgegeven outlook niet te zullen halen. Dit bleek woensdagavond uit een waarschuwing van de softwaregigant. “Hoewel we een sterke vraag naar Windows zien, in lijn met onze verwachtingen, duurt het langer dan voorzien voor de aanvoerketens weer normaal functioneren”, aldus Microsoft, die daarom de omzetverwachtingen bij het pc-segment niet denkt te zullen halen. Het aandeel opent vermoedelijk 4 procent lager.

Ook was er nieuws vanaf het retailfront, dat beleggers een hard onder de riem zal steken.

JC Penney heeft het afgelopen kwartaal de omzet en winst zien dalen maar de aangepaste winst per aandeel lag wel boven de marktconsensus.  JC Penney verwacht dit jaar een stijging van de aangepaste EBITDA met 5 tot 10 procent. De retailer voorziet wel dat de omzet op vergelijkbare basis zal dalen met 3,5 tot 4,5 procent. Afgelopen jaar daalde de vergelijkbare omzet nog met 7,7 procent. Het aandeel opent vermoedelijk een procent hoger.

Best Buy heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien stijgen en wist net als JC Penney de winstverwachting te overtreffen. Het dividend ging omhoog. Hoewel Best Buy het coronavirus nauwlettend in de gaten houdt, denkt de keten dat het om een “relatief kortstondige” verstoring zal gaan. Wel merkte Best Buy op dat er veel onzekerheid is over de virusuitbraak en het daarom lastig is de werkelijke impact in te schatten. Het aandeel zal naar schatting 2,7 procent lager openen.

Marriott International verwacht dat de corona-uitbraak de omzet in 2020 zal drukken.’s Werelds grootste hotelbedrijf liet woensdag weten dat de omzet dit jaar ongeveer 25 miljoen dollar per maand lager kan uitvallen dan de afgegeven outlook, ervan uitgaande dat de huidige lage bezettingsgraad in Azië aanhoudt. Het aandeel gaat zo’n drie procent lager van start.

LAM research introduceert een nieuwe droge fotolaktechnologie die de prestaties van Extreme UltraViolet, kortweg EUV, verbetert. Dit meldde de Amerikaanse halfgeleiderspecialist woensdag nabeurs in New York. LAM Research werkt samen met het Veldhovense ASML op het gebied van de nieuwe EUV technologie. LAM opent naar verwachting ruim drie procent in het rood.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent lager op 3.116,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 26.957,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.980,77 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.