Nederland - 7 februari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Visa duikt dieper in stablecoins

Betaalmaatschappij Visa blijft investeren in blockchain-technologie en digitala activa. Ze willen hun klanten de mogelijkheid geven om digitale activita om te zetten naar fiat-valuat’s. Ze willen ook blockchain integreren met hun betaalsystemen om snellere betalingen mogelijk te maken.

Visa streeft ernaar ‘muscle memory’ voor schikkingen te ontwikkelen door klanten in staat te stellen digitale activa om te zetten in fiat-valuta’s op hun platform, aldus de verantwoordelijke van de crypto-divisie Cuy Sheffield tijdens een presentatie op StarkWare Sessions 2023.

We’ve been testing how to actually accept settlement payments from issuers in USDC starting on Ethereum and paying out in USDC on Ethereum. So, these are large value settlement payments.

Blockchain

Sheffield benadrukte dat wereldwijde schikkingen met digitale activa en fiat-valuta’s een gebied is waarin Visa aan het investeren is. Ondanks het onderzoek van de integratie van blockchain voor snellere geldoverdrachten, worden er nog steeds tal van schikkingen uitgevoerd op het SWIFT-systeem.

We set all over Swift, so we can’t move money as frequently as we’d like because there are a number of limitations that exist in those networks. And so, we’ve been experimenting, we publicly announced. We’ve been testing how to actually accept settlement payments [with stablecoins].

Voormalig CEO Al Kelly zei ook dat stablecoins en digitale valuta van centrale banken potentieel hebben en dat het bedrijf aan het inzetten is op zulke initiatieven. Sheffield bevestigde Visa’s interesse in blockchain-technologie en digitale activa en benadrukte dat het bedrijf werkt aan het gebruik van stablecoins op blockchain-rails om te profiteren van de kansen op dit gebied.

Bronnen: Ana Paula Pereira – Cointelegraph

Foto: Marco Verch ProCCNullCC BY DE 2.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.