Americas - 27 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street stevent af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken dinsdag in het groen van start te gaan. De future op de S&P 500 index steeg circa een half uur voor opening 0,3 procent en die voor de Nasdaq 0,4 procent.

Beleggers blijven hopen op een coronasteunpakket, hoewel het in Washington steeds stiller wordt en de kans op een pakket voor de presidentsverkiezingen inmiddels zeer klein lijkt. De Senaat is tot 9 november met reces dus daar zal zeker geen deal meer worden goedgekeurd.

In de peilingen staat uitdager Joe Biden nog altijd voor op Donald Trump.

Marktvolgers denken verder dat beleggers geen grote posities durven in te nemen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Ze hopen op basis van nieuwe macrocijfers en bedrijfsresultaten een beter beeld te krijgen van de vertraging die het economisch herstel oploopt.

“Het is moeilijk om de informatie over de Amerikaanse verkiezingen te vertalen naar iets concreets”, zei analist Matt Rowe van Headwaters Volatility.

Verder blijft de markt beducht voor het stijgende aantal coronabesmettingen, omdat nieuwe restricties het economisch herstel zullen vertragen.

De orders voor duurzame goederen namen in september met 1,9 procent toe. Dat is flink meer dan 0,4 procent in augustus en de verwachting van analisten. Inmiddels stijgen de orders al vijf maanden op rij.

Voor vanmiddag staan nog de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen op de Amerikaanse macro-agenda.

Ook openen een serie bedrijven weer hun boeken. Voorbeurs zijn dit onder meer 3M, Caterpillar en de farmaceuten Pfizer en Merck. Vanavond nabeurs kijkt de markt naar de resultaten van AMD en Microsoft.

De euro/dollar handelde op 1,1825. Olie werd tot een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

3M en Caterpillar presteerden in het derde kwartaal beter dan verwacht, maar koersen dinsdag vooralsnog af op lagere openingen.

Eli Lilly stond aardig onder druk in de handel voorbeurs na een winstwaarschuwing en cijfers over het derde kwartaal die onder verwachting bleken.

De resultaten van Pfizer waren gemengd, terwijl die van sectorgenoot Merck de verwachtingen van de markt overtroffen en de outlook werd aangescherpt. Voor Pfizer lag er een klein openingsverlies in het verschiet en Merck steeg circa 2 procent.

Harley-Davidson steeg bijna 10 procent in de voorbeurshandel na sterke kwartaalcijfers. In het derde kwartaal zag Harley-Davidson de nettowinst met 39 procent stijgen van 87 miljoen naar 120 miljoen dollar, ondanks een omzetdaling.

Sherwin-Williams is weer iets positiever geworden over de resultaatontwikkeling in 2020, nadat de omzet en winst in het derde kwartaal stegen. Voor heel 2020 rekent Sherwin op een aangepaste winst per aandeel van 21,49 tot 21,79 dollar. Die bandbreedte lag op 20,96 tot 21,46 dollar per aandeel.

NXP wist het verlies afgelopen kwartaal flink terug te dringen, mits vergeleken met het tweede kwartaal. Op jaarbasis was wel sprake van een verslechtering. NXP rekent voor het lopende vierde kwartaal op een omzetstijging, zowel op kwartaal- als jaarbasis. NXP opent vermoedelijk 2,3 procent hoger.

Verder kondigde Advanced Micro Devices voorbeurs aan Xilinx over te nemen voor een deal met een waarde van 35 miljard dollar. AMD krijgt ongeveer 74 procent van het fusiebedrijf in handen en Xilinx de rest. De overname moet voor het eind van 2021 zijn afgerond. Xilinx ging voorbeurs ruim 15 procent hoger en AMD moest het doen met een bescheiden winst van 1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index verloor maandag 1,9 procent op 3.400,97 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 2,3 procent lager sloot op 27.685,38 punten. Techbeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 11.358,94 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.