Nederland - 2 oktober 2021 - Aandelen

Beurzen herleven door COVID-19 pil van Merck

door STIJN

Het contrast tussen eind september en begin oktober kon niet groter zijn. De Amerikaanse beursindexen zijn vier dagen op rij gedaald echter wisten ze vrijdag de schade te beperken dankzij hoopgegevend nieuws van farmabedrijf Merck. Zij hebben namelijk een doeltreffende COVID-19 pil waarvoor ze goedkeuring zullen aanvragen bij de FDA.

Farmabedrijf Merck heeft als het ware opnieuw leven in de aandelenmarkten geblazen nadat ze hadden aangekondigd een COVID-19 pil te hebben die de symptomen van het virus sterk kan onderdrukken. Het farmabedrijf gaat volgende week een aanvraag indienen bij de Amerikaanse Food and Drug Adminstration. Dit zou een ‘game changer’ kunnen zijn voor de wereldeconomie.

Edward Moya, analist bij Oanda, is er sterk van overtuigd dat het jaar 2022 bijzonder goed zal worden dankzij de COVID-19 pil van Merck. Hierdoor zal de pandemie volgens hem sneller aan zijn einde komen en zullen beleggers en investeerders meer vertrouwen krijgen op de beurzen.

The nice start for stocks in October contained a breakthrough in the fight against Covid and a resilient consumer despite the delta variant.

Aandelenmarkten

De aandelen van concurrenten Moderna en Novavax konden het nieuws moeilijk verteren en daalden respectievelijk 11,37 en 12,21 procent. Voor aandelen in het algemeen is de aankondiging van Merck uiteraard positief nieuws. De rally die van start ging na het bericht maakte onmiddellijk een einde aan de slechtste maand sinds de pandemie de markten overhoop haalde in maart 2020.

Jim Cramer, presentator bij Mad Money op CNBC, is ervan overtuigd dat de pil van Merck aandelen een stevig duwtje in de rug zal geven. Vooral reis- en vrijetijdsaandelen gaan hiervan profiteren vermits een pil veel gemakkelijker toedienbaar is dan een vaccin. Als we Cramer mogen geloven, dan wordt het vierde kwartaal van dit jaar zeer gunstig voor de aandelenmarkten.

Bronnen: Jonathan Ponciano – Forbes

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.