VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 29 september 2020 - Aandelen

Wall Street richting lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel stond de S&P 500 future 0,2 procent lager. Ook de Dow Jones index en de Nasdaq lijken een openingsverlies te zullen moeten incasseren.

Daarmee nemen de Amerikaanse beurzen gas terug na de sterke weekstart van maandag. Beleggers wachten nog altijd op een nieuw economisch stimuleringspakket in de Verenigde Staten, terwijl het aantal coronabesmettingen wereldwijd weer hard stijgt en er inmiddels in totaal meer dan een miljoen doden zijn te betreuren.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade kunnen de Amerikaanse beurzen pas echt verder stijgen wanneer er een nieuw stimuleringspakket wordt aangekondigd.

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben een nieuw voorstel van 2,4 biljoen dollar gepresenteerd en maandag sprak Democratisch leider Nancy Pelosi met minister van financiën Steven Mnuchin en verwacht wordt dat er vandaag meer gesprekken volgen.

“Het beurssentiment krijgt een sterke impuls als we nog een stimuleringspakket krijgen, omdat dit een duidelijke boodschap afgeeft dat de overheid het belangrijk vindt om de economie en de aandelenmarkten te ondersteunen”, aldus Aslam.

Ook belangrijk voor de markten is het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en zijn uitdager voormalig vicepresident Joe Biden, dinsdagnacht onze tijd.

Belangrijke punten zijn of de kandidaten de uitslag van de verkiezingen zullen accepteren, aldus Tony Dalwood, CEO van Gresham House Asset Management. “Als daar onduidelijkheid over is, creëert dit volatiliteit.”

Volgens marktstrateeg Andrew Garthwaite van Credit Suisse zou de winst van bedrijven in de S&P 500 met zo’n 9 procent dalen wanneer alle voorgenomen beleidsvoorstellen van Biden worden geïmplementeerd. Echter verwacht de marktkenner een compromis, waarbij een aantal van de meer controversiële voorstellen worden aangepast, mocht Biden verkozen worden als president.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag in de VS onder meer aandacht voor de groothandelsvoorraden in augustus en het consumentenvertrouwen berekend door onderzoeksbureau Conference Board in september.

De groothandelsvoorraden stegen in augustus met 0,5 procent op maandbasis. Verder bleek uit voorlopige cijfers dat het Amerikaanse handelstekort in dezelfde maand is opgelopen met 3,5 procent tot bijna 83 miljard dollar.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1704. Een vat West Texas Intermediate werd 0,9 procent goedkoper op 40,24 dollar.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies is geïnteresseerd in een overname van Free Now, een mobiliteitsdienstverlener die onderdeel is van een joint venture van de Duitse autofabrikanten BMW en Daimler. Dit berichtte persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Het aandeel Uber noteerde voorbeurs 0,3 procent lager.

Walmart zou met Tata Group praten over een investering van 20 miljard tot 25 miljard dollar in het digitale platform van het Indiase bedrijf, meldde de Indiase krant Mint dinsdag op basis van bronnen. De twee bedrijven zouden een omvangrijk online platform willen creëren met verschillende diensten waaronder een boodschappendienst en een betaaldienst. De waardering van het platform ligt volgens Mint tussen de 50 miljard en 60 miljard dollar. Het aandeel van Walmart werd in de voorbeurshandel 0,1 procent duurder.

Walmart Canada heeft ondertussen een flink grotere order voor elektrische trucks bij Tesla geplaatst. Het gaat nu om 130 Tesla Semi Trucks. Tesla noteerde voorbeurs 1,3 procent in het rood.

Tiffany reageerde dinsdagmiddag op de argumenten die LVMH heeft aangedragen voor een rechtbank in Delaware. De juweliersketen vindt dat het Franse luxeconcern zijn contractuele verplichtingen niet nakomt door de afgesproken overnameprijs voor Tiffany niet te betalen. Het aandeel Tiffany werd voorbeurs 0,1 procent duurder.

Beam Therapeutics zag de beurswaarde in de elektronische handel op Wall Street vanmiddag met 5,4 procent afnemen, nadat het biotechbedrijf maandag nabeurs een aandelenemissie aankondigde waarmee het ruim 138 miljoen dollar wil ophalen om de ontwikkelingspijplijn te kunnen financieren.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overtuigend hoger gesloten. De S&P 500 won 1,6 procent op 3.351,60 punten, terwijl de Dow Jones index 1,5 procent steeg tot 27.584,06 punten. Techbeurs Nasdaq won 1,9 procent op 11.117,52 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.