Americas - 5 november 2019 - Aandelen

Wall Street richting groene opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden richting de openingsbel 0,2 procent in het groen.

Het sentiment wordt momenteel gedreven door handelshoop. Amerikaanse en Chinese onderhandelaars overwegen om enkele opgelegde importheffingen in te trekken als onderdeel van een mogelijke handelsdeal. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Daarnaast maakte de People’s Bank of China bekend dat zijn belangrijkste rente is verlaagd om de financieringskosten voor bedrijven te verlagen.

“Het is duidelijk dat de centrale bank erop gericht is om de Chinese economie te ondersteunen, terwijl onderhandelaars bezig zijn met het terugdraaien van de huidige Amerikaanse heffingen”, aldus marktanalist Josh Mahony van IG.

In de Verenigde Staten gaat vandaag de aandacht uit naar de handelsbalans over september en de inkoopmanagersindices voor de dienstensector van Markit en van ISM.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans liep tussen augustus en september terug van 55 miljard tot 52,5 miljard dollar. Er was gerekend op een tekort van 52,2 miljard dollar. Daarbij daalde de export met 0,9 procent en de import met 1,7 procent.

In september nam het handelstekort met China met 0,9 procent af. De export naar China daalde daarbij met 1 miljard dollar en de import van Chinese goederen met 1,9 miljard dollar.

Voor de ISM-index, die later op de middag verschijnt, is de verwachting dat deze oploopt van 52,6 naar 53,5. Verder houden een aantal bestuursleden van de Fed toespraken.

Olie noteerde dinsdag bijna een procent hoger. Oliekartel OPEC verwacht dat de olieproductie de komende vijf jaar verder wordt teruggeschroefd, onder meer vanwege de toename van de Amerikaanse output.

De euro/dollar noteerde vanmiddag 0,3 procent lager op 1,1097. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1138.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer verlies geleden, terwijl de omzet met 30 procent aantrok. Dit maakte de taxibemiddelaar maandag nabeurs bekend. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 2,9 miljard tot 3,8 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een omzet van 3,6 miljard dollar. Het verlies onder de streep van 1,2 miljard dollar was beter dan waar analisten rekening mee hielden, maar is nog steeds een van de grootste verliezen sinds het bedrijf zijn winstcijfers openbaar maakte in 2017. In de voorbeurshandel daalde het aandeel Uber ruim 7 procent.

Het aandeel Groupon kwam maandagavond onder druk te staan, nadat de kortingssite met tegenvallende kwartaalcijfers kwam. Dinsdag voorbeurs verloor het aandeel opnieuw 9 procent aan waarde. De kwartaalomzet van 496 miljoen dollar was lager dan de 524 miljoen dollar waarop analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend. De aangepaste winst per aandeel van 0,01 dollar was eveneens minder dan de 0,02 dollar waarop was gerekend. De outlook voor 2019 bleef staan.

Walmart maakte dinsdag bekend dat Stephen Easterbrook, de opgestapte CEO van McDonald’s, uit het bestuur van de supermarktketen is gestapt. De topman stapte eerder op bij de fastfoodketen vanwege een relatie met een werknemer. Walmart noteert vlak.

Shake Shack levert in de voorbeurshandel meer dan 18 procent aan beurswaarde in. De hamburgerketen kwam maandag nabeurs met teleurstellende kwartaalcijfers, waarbij met name de vergelijkbare groei tegenviel.

Myriad Genetics ziet dinsdag 38 procent aan beurswaarde verdampen. Het biotechbedrijf kwam maandag nabeurs met zwakke eerstekwartaalcijfers.

Arconic, een spin-off van Alcoa, verliest ruim 2 procent in de voorbeurshandel. In het derde kwartaal kwam de winst hoger uit dan verwacht, maar de omzet viel tegen. Bovendien stelde de metaalproducent de outlook neerwaarts bij.

Peloton opent vermoedelijk vier procent hoger. Het verlies van het fietsfitnessbedrijf daalde, terwijl het aantal gebruikers harder van verwacht steeg.

Adobe Systems wint voorbeurs meer dan 5 procent, nadat het softwarebedrijf maandag nabeurs met een sterke outlook kwam voor boekjaar 2020.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel