Americas - 21 mei 2020 - Aandelen

Wall Street opent lager

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet volgens de Amerikaanse futuremarkt.

Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor de start van de handel 0,2 procent in het rood.

De spanningen tussen de VS en China drukken het sentiment.

De Amerikaanse Senaat is woensdag akkoord gegaan met een wetsvoorstel, waarmee Chinese bedrijven gedwongen kunnen worden hun beursnotering in de VS op te geven als zij hun cijfers niet door een bevoegde accountant laten checken. Het wetsvoorstel speelt in op de jarenlange zorgen over de betrouwbaarheid van de cijfers van Chinese bedrijven.

De agenda is vandaag redelijk gevuld.

Zo bleek uit cijfers die voorbeurs gepubliceerd zijn dat er afgelopen week 2,44 miljoen aanvragen voor een werkloosheidsuitkering gedaan zijn in de VS. Dat was in lijn met de verwachtingen van economen en bijna een kwart miljoen minder dan een week eerder. Daarbij werd het cijfer van vorige week ook nog eens met bijna 300.000 neerwaarts bijgesteld.

De Philadelphia Fed index steeg van 56,6 negatief naar 43,1 negatief.

Beleggers kunnen zich vanmiddag verder nog buigen over de bestaande woningverkopen en de leidende indicatoren.

Ook is er een voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse economie. Beleggers kregen vanochtend een serie inkoopmanagersindices te verwerken. Conform verwachting stegen deze, maar met noteringen ruim onder de 50 wijzen de indices nog wel altijd op krimp.

Zo steeg de samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone van 13,6 in april naar 30,5 deze maand. Vergelijkbare bewegingen waren er in Duitsland en Frankrijk.

De euro/dollar handelde op 1,0984. Olie wordt 2 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Gilead kwam woensdagavond, samen met partner Galapagos, met nieuwe onderzoeksresultaten. Zij lieten volgens Jefferies goede studieresultaten zien met filgotinib bij matige tot ernstige colitis ulcerosa bij grote doses, maar bij lagere doseringen waren de resultaten minder overtuigend. Het aandeel Gilead opent vermoedelijk een procent lager, terwijl Galapagos in Amsterdam en Brussel 6,2 procent inlevert.

Best Buy heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winst zien dalen als gevolg van de corona-uitbraak. De aangepaste winst per aandeel van 0,67 dollar was wel hoger dan de 0,49 dollar waarop analisten hadden gerekend. In het eerste kwartaal van 2019 lag deze winst nog op 1,02 dollar. De elektronicaketen trok de outlook voor dit jaar in. Het aandeel opent vermoedelijk 3,4 procent lager.

Macy’s heeft vanwege de coronacrisis gewaarschuwd voor een omzetval en rode cijfers. “Dit zijn uitdagende tijden voor het land, voor de retail en voor Macy’s”, zei CEO Jeff Gennette in een toelichting. Terwijl in het eerste kwartaal van 2019 nog een omzet werd behaald van 5,5 miljard dollar, rekent Macy’s voor dit jaar op ongeveer 3,0 miljard dollar. Dat zal een operationeel verlies opleveren van 0,9 miljard tot 1,1 miljard dollar, waarschuwde de warenhuisketen. Het aandeel levert bij opening vermoedelijk 1,6 procent in.

Nabeurs zijn er nog cijfers van Hewlett Packard Enterprises en NVIDIA.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen boekten woensdag winsten van 1,5 tot ruim 2 procent. Daarbij sloot de S&P 500 op het hoogste niveau sinds 6 maart. Amazon en Facebook sloten op de hoogste koers ooit.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments