Americas - 30 oktober 2020 - Aandelen

Wall Street opent lager na Big Tech

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan een rode opening tegemoet. Een half uur voor de beurszoemer wezen de futures op een openingsverlies van ongeveer een procent.

De markten openen naar verwachting een procent lager.

Daarmee reageert Wall Street per saldo negatief op de stroom aan bedrijfsresultaten die de grote techreuzen donderdagavond bekend maakten.

“De grote tech-namen hebben de winst op de aandelenmarkten aangejaagd sinds de zomer met het idee dat hun prestaties onaangetast zouden blijven, of zelfs profijt zouden hebben van de pandemie”, zei analist Jasper Lawler van London Capital Group. De winsten lagen volgens Lawler dan wel hoger dan verwacht, maar de aandelen waren dan ook “priced for perfection”.

Ook vanmiddag staan er weer een aantal bedrijven op de agenda om met resultaten te komen, waaronder de oliebedrijven Chevron en ExxonMobil. Ook Colgate opent de boeken.

Macro-economisch was er oog voor de uitgaven van Joe Sixpack. Later vanmiddag volgt diens vertrouwen in de toekomst.

Amerikanen gaven in september 1,4 procent meer uit, terwijl hun inkomens met 0,9 procent stegen. De arbeidskosten stegen in het derde kwartaal met 0,5 procent, net als een kwartaal eerder.

De euro/dollar handelde op 1,1702. Olie maakte een pas op de plaats.

De olieprijs daalde donderdag nog fors. De december-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 3,3 procent, ofwel 1,22 dollar, lager op 36,17 dollar, na woensdag ook al 5,5 procent te zijn gedaald.

“Olie krijgt klappen”, zei marktanalist Stephen Innes van Axi. Het begint volgens de analist te lijken op een “perfect storm” voor het zwarte goud, dat dit jaar al zo veel aan glans verloor. Enerzijds voert Libië de olieproductie op, terwijl door de coronacrisis de vraag naar olie daalt.

Bedrijfsnieuws

Google heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien stijgen, waarbij ook de inkomsten uit advertenties weer toenamen. Het aandeel Alphabet steeg na publicatie van de kwartaalcijfers met 6,2 procent.

Facebook heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien stijgen. Voor het vierde kwartaal rekent Facebook op een sterkere stijging van de advertentie-inkomsten dan in het derde kwartaal. Maar voor 2021 zei het social mediabedrijf “veel onzekerheid” te zien. Het aandeel Facebook opent vermoedelijk 2,3 procent in het rood.

Amazon.com heeft in het derde kwartaal fiks beter dan verwacht gepresteerd. In het vierde kwartaal verwacht Amazon een omzet in een bandbreedte van 112 miljard tot 121 miljard dollar. Dat zou een stijging op jaarbasis betekenen van 28 tot 38 procent. CEO Jeff Bezos rekent op een uitstekend feestseizoen. Het aandeel daalt ruim een procent.

Apple heeft in het vierde kwartaal iets meer omzet behaald, maar zag de winst teruglopen. In het afgelopen kwartaal daalden de opbrengsten van het aantal verkochte iPhones van 33,4 miljard tot 26,4 miljard dollar. Apple stelde de lancering van de nieuwe iPhone 12 uit vanwege de corona-uitbraak. De totale omzet van Apple liep op van 64,0 miljard naar 64,7 miljard dollar. De nettowinst daalde van 13,7 naar 12,7 miljard dollar. Apple zal 4 procent goedkoper worden.

Twitter heeft in het derde kwartaal het aantal gebruikers nog maar nauwelijks zien groeien. Het aantal dagelijkse gebruikers kwam in het derde kwartaal uit op 187 miljoen, een groei op jaarbasis van 29 procent. In het tweede kwartaal zat Twitter echter al op 186 miljoen gebruikers, zodat er in een kwartaal maar 1 miljoen gebruikers bijkwamen. Het aandeel Twitter zal 15 procent lager openen.

De oliereuzen Chevron en ExxonMobil boekten in het derde kwartaal verlies. Wel waren de cijfers minder rood dan in het tweede kwartaal. Chevron lijkt iets hoger te openen, terwijl ExxonMobil inlevert.

Honeywell zag de resultaten ook onder druk staan, maar verwacht dat het vierde kwartaal meer omzet zal opleveren dan het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalt 2,4 procent.

Colgate-Palmolive presteerde afgelopen kwartaal beter dan voorzien en gaf ook weer een outlook af. Dit wordt door beleggers beloond met een koersstijging van ruim 1,5 procent.

AbbVie zag na de kwartaalupdate ruimte om de outlook voor heel dit jaar te verhogen. AbbVie verwacht nu voor 2020 een aangepaste winst per aandeel van 10,47 tot 10,49 dollar. Eerder was dit nog 10,35 tot 10,45 dollar per aandeel. AbbVie opent naar verwachting ruim 2 procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones won donderdag 0,5 procent op 26.659,11 punten, de breder samengestelde S&P 500 index steeg 1,2 procent naar 3.310,11 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 1,6 procent op 11.185,59 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.