Nederland - 1 juli 2019 - Beursbrink

Goud beleeft slechtste dag in een jaar tijd

door STIJN

Het ‘positieve’ nieuws omtrent de wapenstilstand in de handelsoorlog is goed voor aandelen en fondsen wereldwijd, maar voor beleggers in goud is het minder positief. De goudprijs beleefde maandag zijn slechtste dag van het afgelopen jaar met een daling van 1,80 procent.

Amerikaans president Trump en Chinees president Jinping hebben elkaar gesproken tijdens de G20-top in Osaka. Het resultaat van de gesprekken is dat beide heren hebben beslist om een wapenstilstand in te lassen zodat de handelsoorlog niet verder escaleert. Beleggers reageerden positief en verschillende beursindexen gingen maandag fors hoger, behalve de goudprijs…

De goudprijs ging 1,80 procent lager in de middag en tikte de 1.382 dollar aan. Uiteindelijk sloot het de handelsdag af aan -1,24 procent aan 1,393 dollar. Dit is de slechtste beursdag voor goud van het afgelopen jaar nadat goud zijn hoogste punt van de voorbije zes jaar had bereikt.

In juni wist goud met 8 procent te stijgen door de geopolitieke risico’s en de vrees voor een escalatie in de handelsoorlog tussen de USA en China. Die vrees werd tijdens het weekend omgebogen in vernieuwde hoop, beursindexen wereldwijd gingen maandag fors hoger, vooral in Azië.

Analisten zijn echter nog altijd positief over goud en benadrukken dat centrale banken hun rentebeleid soepel gaan houden gezien de moeilijkheden omtrent de wereldeconomie.

We’re quite positive toward gold, we think this abatement in the U.S. dollar strength and potential rate cuts in the near term will certainly continue to boost investment demand.

De reactie op de beurzen inzake de wapenstilstand gaat waarschijnlijk van korte duur zijn want in essentie is er niets veranderd. De importtarieven zijn nog altijd actief en de centrale banken zijn nog altijd van plan om hun rentebeleid te versoepelen om de economie een duwtje in de rug te geven.

Bronnen: Livemint

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.