VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 23 december 2020 - Aandelen

Wall Street maakt zich op voor positieve start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,25 procent in het groen.

Beleggers zijn in afwachting van cijfers die een nieuw licht zullen werpen op de kracht van het economische herstel, na de recente sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames van corona-patiënten.

Zo waren er de wekelijkse cijfers over het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten en cijfer over de consumentenbestedingen. Later vandaag volgen nog de huizenverkopen.

Het inkomen en de uitgaven van de Amerikaanse consument zijn in november gedaald. De inkomens daalden met 1,1 procent, en de bestedingen met 0,4 procent. De inkomens daalden sterker dan verwacht. De wekelijkse steunaanvragen namen met 89.000 af.

De orders voor duurzame goederen stegen met 0,9 procent in november, tegen 1,8 procent groei een maand eerder. Het cijfer was iets beter dan verwacht.

De afgelopen dagen werden de beurzen gedrukt door zorgen over oplopende aantallen besmettingen met het coronavirus en over een nieuwe variant van dat virus. Toch bleven de markten opveren op de verwachting dat vaccins het economisch herstel volgend jaar vooruit gaan helpen.

“Het zal een moeilijk begin van het jaar worden”, stelde Jonas Goltermann van Capital Economics. “Op korte termijn zal er iets meer pijn zijn, maar in de tweede helft van het jaar zouden we in volledig herstel moeten zitten met een behoorlijk sterke groei.”

De Amerikaanse president Donald Trump wil een door de Democraten en Republikeinen overeengekomen steunpakket van ongeveer 900 miljard dollar niet tekenen, tenzij onder meer rechtstreekse betalingen aan huishoudens niet 600 maar 2.000 dollar bedragen. De markt legt dit nieuwe oponthoud naast zich neer. Als Trump de wet niet tekent of zijn veto uitspreekt, wordt deze over tien dagen van kracht. Het veto kan namelijk dan door het Congres worden genegeerd.

“De basisaanname is dat het steunpakket doorgaat”, zei Samy Chaar van Lombard Odier. “Of deze er komt, of een groter pakket.”

In het Brexit-dossier moet volgens SEB vandaag een akkoord worden bereikt, als het Verenigd Koninkrijk met een handelsdeal op zak de EU wil verlaten. De bank zei evenwel dat een verder uitstel tot in het nieuwe jaar niet als een verrassing zou komen.

De olieprijs was stabiel. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 47,05 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,1 procent duurder werd op 50,12 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1271. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,2164 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla ging in 2018 bijna ten onder aan de stress om zijn Model 3 op de markt te brengen. Topman Elon Musk heeft nu onthuld dat hij in die periode Apple-topman Tim Cook benaderde om de autofabrikant te redden. Cook zou niet met Musk hebben willen praten. Tesla stond voorbeurs licht lager, voor de derde dag op rij, na het debuut in de S&P500-index deze week.

Nikola en Republic Services stoppen met de ontwikkeling van een elektrische vuilniswagen. De ontwikkeling bleek duurder dan eerder gedacht. Het aandeel van de autofabrikant daalde voorbeurs 10 procent.

Apple gooit opnieuw duizenden apps voor computerspelletjes van zijn platform in China, waar de overheid strenger wordt op de inhoud van zulke spelletjes. Het aandeel Apple stond licht hoger in de elektronische handel.

Aandelen van internetplatforms voor kleine bedrijven hebben het dit jaar goed gedaan, in tegenstelling tot veel kleine bedrijven zelf. Etsy werd dit jaar vier keer zo veel waard, en Shopify drie keer.

Pfizer en BioNTech leveren nog eens 100 miljoen doses van hun coronavaccin aan de Amerikaanse regering voor eind juli 2021. Er waren al 100 miljoen prikken besteld. Volgens bronnen betaalt de overheid 2 miljard dollar voor de aanvullende bestelling.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag verdeeld maar overwegend lager.

De S&P 500 sloot 0,2 procent lager op 3.687,26 punten, de Dow Jones index daalde 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq eindigde een half procent hoger op 12.807,92 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.