Europa - 9 januari 2020 - Aandelen

Wall Street lijkt op recordniveaus te gaan openen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen en stevenen af op een nieuwe recordstand.

De aandelenmarkt profiteert van de afnemende spanningen ten aanzien van de situatie in het Midden-Oosten. De spanningen liepen terug nadat de Amerikaanse president Donald Trump aangaf dat hij geen militaire actie zal ondernemen in reactie op het lanceren van raketten door Iran, en Iran meldde dat het klaar was met militaire acties als vergelding voor de aanslag op top-generaal Qassem Soleimani.

“Ongetwijfeld hebben de beleggers nog wel wat zorgen over het conflict met Iran. Aandelen kunnen hierdoor nog wel een tijdje volatiel zijn, maar de impact op aandelen van geopolitieke gebeurtenissen is historisch gezien vaak maar van korte duur geweest”, aldus marktstrateeg Ryan Detrick van LPL Financial.

China heeft ondertussen officieel bevestigd dat vicepremier Liu He naar Washington zal afreizen om de eerste fase van het handelsakkoord met de Verenigde Staten te ondertekenen. Liu He bezoekt de VS op 13 tot en met 15 januari, aldus de Chinese minister van handel.

Vanmiddag worden de Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen nog bekend gemaakt.

Na de forse daling van de olieprijs met 5 procent op woensdag noteerde olie donderdag licht hoger. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 59,75 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent duurder werd op 65,48 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1106. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1115 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1112 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond rapporteerde woensdag nabeurs tegenvallende cijfers en stelde de outlook naar beneden bij. Het bedrijf liet tevens weten op korte termijn met een nieuw strategisch plan te komen. De koers van het aandeel noteerde voorbeurs 8,4 procent lager.

HP heeft opnieuw een overnamebod van Xerox afgewezen “We blijven herhalen dat de focus van HP ligt op het realiseren van een duurzame aandeelhouderswaarde”, zo stelden CEO Enrique Lores en voorzitter Chip Bergh in een brief. HP opent vermoedelijk enkele tienden van een procent lager.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 3.253,05 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 28.745,09 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 9.129,24 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.