VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 20 december 2019 - Beursbrink

Olie stijgt nu al voor de 5e dag op rij

door STIJN

Het gaat goed op de oliemarkt, de prijzen noteren bijna op hun hoogste niveau van de afgelopen drie maanden. Investeerders en beleggers hebben meer vertrouwen in de oliemarkt gezien de Amerikaanse olievoorraden aan het dalen zijn en de spanningen tussen Washington en Peking aan het verminderen zijn. De vooruitzichten voor olie zien er dus behoorlijk goed uit.

Brent crude ging vandaag 37 hoger en noteert rond de 66,54 dollar per vat. Ook de WTI crude ging diezelfde richting uit en steeg met 29 cent naar 61,22 dollar per vat. Het gaat olie goed af de laatste tijd, de prijzen stijgen nu al voor de vijfde dag op rij en naderen hun hoogste niveau van de afgelopen drie maanden. Investeerders en beleggers hebben er terug vertrouwen in.

Het zijn voornamelijk de slinkende Amerikaanse olievoorraden en de betere vooruitzichten van de wereldeconomie die de olieprijzen een duwtje in de rug geven. Vooral de verminderde spanningen tussen de Amerika en China doen beleggers hopen dat de economische activiteiten gaan toenemen de komende maanden, indirect zal de vraag naar olie dan ook gaan toenemen.

The market’s happy with (Dec. 15) tariffs out of the way and the trade truce, for now.

Er stond een reeks nieuwe importheffingen klaar vorige week, zowel langs Chinese als Amerikaanse kant. Maar beide partijen zijn overeengekomen dat ze deze niet zullen activeren. Sterker nog, de Amerikanen hebben zelfs een deel van de bestaande importheffingen versoepeld.

Bovenop de slinkende olievoorraden, komt ook nog eens de extra inspanningen van de OPEC+. De groep heeft beslist om de productie van olie nog wat terug te schroeven zodat het aanbod beter wordt afgestemd op de vraag. Natuurlijk is hier nog geen evenwicht in gevonden, maar alle kleine beetjes helpen uiteraard. Marktkenners verwacht dat olie nog hoger zal gaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Divulgação Petrobras / ABr – Agência Brasil [1]

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.