Americas - 6 november 2019 - Aandelen

Wall Street lijkt licht hoger te gaan openen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Analist Margaret Yang Yan van CMC Markets gaf aan dat het er op lijkt dat de S&P 500 index na de recente rally even een pauze inlast. Dinsdag sloot de S&P 500 0,1 procent lager. “Beleggers verwerken het nieuws van de afgelopen week en wachten nu op de verdere ontwikkelingen van de onderhandelingen tussen China en de VS”, aldus Margaret Yang Yan.

De verwachting zijn hooggespannen dat China en de VS tot een eerste fase deal gaan komen, stelde de analist. “De dollar/yuan noteert weer rond de 7, over het algemeen suggereert een sterkere yuan dat de handelsbesprekingen op weg zijn naar een oplossingen. Al hangt het er wel vanaf of de regering van Trump bereid is concessies te doen ten aanzien van de importheffingen.”

De analist stelde dat de S&P 500 technisch bekeken nog opwaarts gericht is met een weerstand richting het niveau van 3.100 punten. “Indien we vanaf de huidige niveau’s toch wat terugvallen, dan zou 3.050 punten een richtpunt kunnen zijn.”

Aziatische indices zijn vanaf de highs ook licht achteruitgegaan. “De terugval is nog erg mild, maar een gezonde dosis winstnemingen zou niet verkeerd zijn na de stijging van de afgelopen dagen”, aldus marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

De arbeidsproductiviteit in Amerika is in het derde kwartaal van dit jaar onverwacht gedaald, terwijl de kosten harder stegen.

De productiviteit daalde op kwartaalbasis met 0,3 procent bij een verwachte stijging met 0,9 procent. De arbeidskosten namen gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 3,6 procent op kwartaalbasis toe, meer dan de verwacht stijging met 2,3 procent.

Later op de middag worden de wekelijkse olievoorraden bekend gemaakt. Voor de olievoorraden wordt een stijging met 1,4 miljoen vaten olie voorzien tegen een stijging met 5,7 miljoen vaten voor de week die eindigde op 26 oktober.

Olie noteerde woensdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het rood op 56,97 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1089. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1073 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De koers van HP noteerde voorbeurs 7,8 procent hoger nadat The Wall Street Journal meldde dat Xerox een bod in aandelen en contanten overweegt op de het computerbedrijf. De aandelen Xerox staan in de voorbeurs handel 3,8 procent lager.

CVS Health heeft een flink hogere omzet en operationele winst geboekt en voerde een aantal aanpassingen in zijn uitgebreide outlook voor 2019 door, zowel opwaarts als neerwaarts. De aangepaste winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 1,84 dollar. Hiermee werd de verwachting van de analisten geraadpleegd door FactSet overtroffen. Zij hadden gerekend op 1,77 dollar per aandeel. Het aandeel gaat bijna 3 procent hoger openen.

Het aandeel Uber lijkt 5 procent lager te gaan openen nadat er dinsdag al bijna 10 procent van de koers afging. Woensdag mogen werknemers en investeerders van het eerste uur voor het eerst handelen in de aandelen van Uber na een lockup periode van 6 maanden na de IPO in mei.

Ryanair houdt tenminste drie Boeing 737’s aan de grond nadat er scheurtjes tussen de vleugels en de romp werden opgemerkt. Dit meldde de Guardian woensdag. Toch lijkt Boeing hoger te gaan openen.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 3.074,56 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 27.492,63 en de technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak op 8.434,68 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel