Americas - 20 augustus 2019 - Aandelen

Wall Street koerst op vlakke start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van ontwikkelingen in het handelsconflict met China en mogelijke stappen van de Federal Reserve.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd, na de winsten van maandag. De grote indices openen naar verwachting hooguit 0,1 procent hoger.

Er waren voor beleggers resultaten van Home Depot om te verwerken. De doe-het-zelf-keten waarschuwde dat de lagere houtprijzen de omzet zullen drukken dit jaar. Ook de importheffingen in de handelsoorlog met China zorgen voor omzetdruk.

Maandag hervatte president Donald Trump zijn kritiek op de Amerikaanse centrale bank, door te zeggen dat de Fed een “afschuwelijk gebrek aan visie” heeft getoond. Volgens de president zou de Fed de rente met een vol procentpunt moeten verlagen. Zo’n stap past normaal gesproken bij een ernstige recessie. Trump riep ook op tot andere maatregelen zoals het opkopen van beleggingen door de centrale bank.

Uit het Witte Huis kwamen ook hints op diverse stappen om het bedrijfsleven en de consumptie door huishoudens te stimuleren.

Beleggers zullen woensdag goed kijken naar de notulen van de vorige rentevergadering van de Fed, en goed luisteren naar de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag in Jackson Hole.

“Er is duidelijk een vermoeidheid na de verkoopgolf”, zei Gregory Perdon van Arbuthnoot Latham. Volgens hem is er een zomerse zijwaartse beweging gaande op de beurzen.

Volgens Peter Cardillo kijken beleggers ook naar de obligatiemarkt, waar vorige week een inversie van de rentecurve plaatsvond. Dit is vaak een voorbode van een recessie gebleken. “De beweging in de obligatierendementen suggereert dat de obligatiemarkt niet overtuigd is door het verhaal dat de regering ophangt om de recessievrees te dempen.”

De olieprijs was stabiel. Een oktoberfuture West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 56,02 dollar, terwijl de Brent-future ook 0,2 procent goedkoper werd op 59,36 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1078. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1079 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot steeg 2,3 procent voorbeurs, na een koerswinst van 2 procent maandag. De winst per aandeel van de doe-het-zelf-keten was hoger dan verwacht, ondanks de aanzienlijk lagere prijzen voor timmerhout.

Twitter en  Facebook hebben accounts uit China geschrapt, die worden gebruikt om de protesten tegen de regering in Hongkong te ondermijnen. De aandelen bewogen nog niet voorbeurs. Het is voor het eerst dat de twee bedrijven de grootmacht uit Azië aanwijzen als bron van desinformatiecampagnes.

Een groep Amerikaanse staten gaat samen onderzoek doen naar kartelvorming door grote technologiebedrijven, met name de vraag of zijn hun marktmacht misbruiken om concurrentie te smoren. Daarmee wordt de sector blootsgesteld aan nieuwe onderzoeken, bovenop de federale onderzoeken die al zijn ingesteld.

Tesla, fabrikant van elektrische auto’s, biedt huizenbezitters weer zonnecellen te huur aan in zes Amerikaanse staten in het zuidwesten en het noordoosten van het land. Het aandeel steeg 0,5 procent.

De fusie van Viacom en CBS zal lucratief uitpakken voor de topmannen van de twee bedrijven. Viacom CEO gaat de komende vier jaar 31 miljoen dollar per jaar verdienen, ruim de helft meer dan afgelopen jaar.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten maandag hoger, na hints op meer stimulering van beleidsmakers wereldwijd, terwijl negatieve krantenkoppen over de handelsoorlog uitbleven. De S&P 500 index sloot 1,2 procent hoger, de Dow Jones-index steeg 1,0 procent en de Nasdaq werd 1,3 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel