Americas - 7 februari 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op licht lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Daarmee laten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van een dag eerder los. Donderdag stegen de beurzen nadat China liet weten bepaalde Amerikaanse importheffingen te halveren. Ook namen de zorgen over het coronavirus af.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse ministerie arbeid bleek dat het aantal banen in de Verenigde Staten in januari met 225.000 is gestegen, terwijl werd gerekend op een stijging van 158.000. Het werkloosheidspercentrage steeg van 3,5 procent naar 3,6 procent, terwijl het gemiddeld uurloon 0,25 procent steeg, ofwel 0,07 dollar, naar 28,44 dollar. De arbeidsparticipatie kwam in januari uit op 63,4 procent.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade negeren beleggers de hele week al de kwade gedachten in de markt. Het banenrapport heeft dit definitief bezegeld. “Het komt erop neer dat de data bevestigden dat de Amerikaanse arbeidsmarkt solide en krap is”, voegde hij toe.

Het coronavirus blijft ook vrijdag een bron van zorg. Het aantal besmettingen passeerde inmiddels de 31.000, terwijl het dodental steeg tot meer dan 600.

Naast het banenrapport staan vrijdag in de Verenigde Staten ook de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet op de agenda.

De euro/dollar noteerde op 1,0968. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0981 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0980 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
Abbvie boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 2,8 miljard dollar, ofwel 1,88 dollar per aandeel, op een omzet van 8,7 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,21 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 2,19 dollar per aandeel op een omzet van 8,7 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,2 procent hoger.

Uber Technologies boekte in het vierde kwartaal nog geen winst, maar zag de omzet wel stijgen door groei bij de taxidienst en maaltijdbezorging. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 6,7 procent.

eBay verloor voorbeurs 6,5 procent, nadat Intercontinental Exchange zei niet langer te kijken naar een overname van het bedrijf. Intercontinental Exchange steeg voorbeurs 4,0 procent.

Madison Square Garden won voorbeurs 2,7 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Canada Goose verloor 8,5 procent, nadat het concern meldde dat het coronavirus een “substantiële negatieve impact” heeft.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 3.345,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 29.379,77 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 9.572,15 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.