VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 13 augustus 2019 - Beursblik

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China duren voort, terwijl beleggers massaal in zogenaamde ‘veilige havens’ als goud en treasuries stappen, vanwege de aanhoudende politieke onrust in Hong Kong. Tienjarige treasuries noteerden dinsdag op 1,637 procent, terwijl 30-jarige treasury’s op 2,103 procent noteerden.

De Amerikaanse aandelenmarkten daalden maandag fors, wat door analisten werd toegeschreven aan de toenemende twijfel over een handelsovereenkomst, waarbij met name banken en technologiebedrijven het voortouw namen.

“De markt verteert nog steeds de laatste retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump over China. Vrijdag zei hij te overwegen om de volgende ronde van handelsbesprekingen [in september] af te blazen”, zei  strateeg Neil Dwane van Allianz Global Investors.

De luchthaven van Hong Kong is dinsdag open, terwijl de protesten op kleinere schaal voortduurden. Sommige vluchten werden hervat, hoewel veel vluchten werden geannuleerd, nadat maandag alle vluchten werden geannuleerd vanwege de protesten tegen het opreden van de politie tijdens de demonstraties tot dusver deze zomer.

“Hong Kong is duidelijk een belangrijke barometer voor de vraag in hoeverre China bereid is invloed uit te oefenen”, zei strateeg Matthew Cairns van Rabobank.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juli op maand- en jaarbasis zijn gestegen met achtereenvolgens 0,3 procent en 1,8 procent. De kerninflatie kwam op maand- en jaarbasis uit op 0,3 procent en 2,2 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juli licht is gestegen. De NFIB-index steeg van 103,3 in juni naar 104,7 in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1214. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1189 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1212 op de borden.

Olie noteerde dinsdag 0,9 procent lager op 53,72 dollar.

Bedrijfsnieuws

Banken zullen dinsdag waarschijnlijk opnieuw onder druk staan vanwege de dalende rente’s op treasuries. Citigroup en Morgan Stanley leverden maandag achtereenvolgens bijna 3,0 procent en circa 2,8 procent in.

Canntrust noteerde voorbeurs 1,3 procent hoger. De wietproducent verloor maandag 28,0 procent, na een rapport waaruit bleek dat het concern wiet heeft geteeld op locaties waar geen vergunning voor was afgegeven.

Advance Auto Parts noteerde voorbeurs 5,7 procent lager, na teleurstellende kwartaalcijfers. Het concern verlaagde tevens de outlook voor het hele boekjaar en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van 400 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,2 procent lager op 2.883,09 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het rood op 25.897,71 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,2 procent tot 7.863,41 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.