Nederland - 26 januari 2022 - Aandelen

‘Nasdaq gaat richting berenmarkt’

door STIJN

Wat staat er te gebeuren op de Amerikaanse aandelenmarkten nu de Amerikaanse centrale bank van plan is het monetaire beleid te normaliseren? Volgens Wharton’s Jeremy Siegel zullen aandelen de komende periode last ondervinden van de ‘hawkish’ centrale bank. Hij verwacht dat de Nasdaq de komende weken in een berenmarkt zal belanden.

Jeremy Siegel, professor economie aan de Wharton School of the University of Pennsylvania, verwacht niet dat techaandelen de komende periode goed zullen gaan presteren. Na een ongeziene rally sinds de coronapandemie en de stimulus van de Federal Reserve, verwacht hij nu dat de Nasdaq 20 procent lager zal zakken ten opzichte van zijn recordniveau van november vorig jaar.

Daarmee impliceert hij dat deze index nog eens 5 tot 7 procent zal dalen vermits de Nasdaq sinds begin dit jaar overwegend rood heeft gekleurd. Siegel verwacht dat de Federal Reserve dit jaar vier keer de rentes zal verhogen, wat nefast is voor aandelen en meer bepaald tech- en groeiaandelen.

‘More pain’

Tijdens een interview met Bloomberg TV zei hij dat hij niet verwacht dat de ‘pijn’ voorbij is op de markten. Voor de S&P 500 verwacht hij een correctie, geen berenmarkt. Dat betekent een daling van 10 procent ten opzichte van de recordpiek in november. Op intradaybasis heeft de S&P 500 reeds correctieterritorium aangetikt, maar er is dus meer op komst volgens Siegel.

We’re going to see on Wednesday that Powell is going to be pretty firm and pretty hawkish. The Fed has to stop this excessive growth of liquidity.

Siegel verwacht dat de inflatie in de Verenigde Staten het hele jaar hoog zal blijven en nog eens met 7 procent kan stijgen, zoals we vorig jaar hebben gezien. Hij vindt het daarom belangrijk dat de Federal Reserve stopt met liquiditeit in de markten te pompen en de stimulus terug te draaien.

Bronnen: Vildana Hajric – Yahoo Finance

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.